Fallout 4 – íme minden, amit eddig tudunk

2015-10-23 17:39:17

Egyre jobban közeledik a Fallout 4 megjelenése. Ez már abban is megnyilvánul, hogy véget ért a Bethesda What makes you S.P.E.C.I.A.L. névre keresztelt oktatóvideó-sorozata, mivel kiadták az utolsó részt is. Előzőleg már bemutatták, miért is van szükségünk az erőre, az éberségre, a kitartásra, a karizmára, az intelligenciára és az agilitásra, most a szerencse következik. Hogy miért érdemes e tulajdonságot is fejleszteni? Egyrészt mert a szerencse mindig jól jön, másrészt pedig mert hatékonyabbá teheti lövéseinket és a ládákban, vagy eldugott helyeken hasznosabb tárgyakat találhatunk. Természetesen ez sem jelenti azt, hogy elég csak a szerencsét fejlesztenünk, hiszen nem véd meg mindentől, ahogy ezt a videó is mutatja, azonban ha minden, a sorozatban említett tulajdonságot megfontoltan fejlesztjük és használjuk, nyugodtabban vághatunk neki november 10-én a Fallout 4 világának.

Foglaljuk össze, a sorozaton kívül miken is mentünk keresztül, hogy eljussunk idáig, a megjelenés előtti harmadik hétig.

Emlékeztek még június 3-ra, amikor is a Bethesda a weboldalán közzétett egy visszaszámlálót? Fogalmunk nem volt róla, mivel kapcsolatos, csak sejteni mertük, hogy a Fallout 4-ről van szó. Még ugyanezen a napon történt, hogy egy figyelmetlen munkatárs létrehozta a fallout4.com weboldalt, amit természetesen hamar töröltek, de egy kép kiszivárgott róla, amit semmivel sem lehetett összekeverni. Aztán lejárt a visszaszámláló, jött a bejelentés, kiadták a Fallout 4 hivatalos előzetesét. Aztán két héttel később elkezdődött az E3, ahol a Bethesda is megtartotta a konferenciáját és többek között a negyed órás gameplay, illetve a belőle megtudott rengeteg információ miatt hatalmas figyelmet kapott. Egy hónappal később kaptunk még egy gameplay videót, melyben jó pár akciódús jelenetet vágtak össze nekünk és némi információval is gazdagabbak lettünk a játék méreteiről. A következő nagy durranás a PipBoy Edition volt, amit rendkívül hamar elkapkodtak a rajongók, de nem volt nagy okünk csüggedni, mivel bejelentették a Nuke Pack-et is. Itt egy időszakos csend következett a projekttel kapcsolatosan, aztán elkezdődött az előbb feszegetett What makes you S.P.E.C.I.A.L. videósorozat. Minden héten kaptunk egy részt, mindegyikben egy-egy tulajdonság fontosságára hívták fel a figyelmet a fejlesztők. Ám eközben sem csak erről szólt minden, pár napja bemutattak egy zseniális élőszereplős trailer-t is a Fallout 4-hez.

Itt azonban még nem ért véget a móka, a napokban kaptuk a bejelentést a Fallout 4 Ultimate Vault Dweller's Survival Guide Bundle-ről, amit szintén érdemes minél hamarabb beszerezni, mivel nem lesz készletpótlás! A kiadás 130 dolláros áron érhető el, ám nem tartalmazza magát a játékot. És akkor mi is van benne?

  • 7 darab litográfia (az oktatósorozat részeiben bemutatott tulajdonságokról)
  • keményborítós könyv (csak ebben a kiadásban érhető el)
  • kézikönyv
  • Nuka Cola sörnyitó
  • felvarró
  • mágneses kupakok
  • naptár (2015-2016)
  • poszter méretű térkép

etc-fo-survivorsguide-ultimatebundle

És itt még mindig nem merült ki a felhozatal. A Bethesda webáruházában már megrendelhető a Fallout 4-hez tervezett Xbox One kontroller, melyhez egy 3 méteres USB kábel jár, PC-vel is kompatibilis, illetve egy 3,5 mm-es Jack csatlakozó is helyet kapott rajta.

etc-controller-fo-vaultboy-xboxonecc03

És ha azt hinnétek, kivégeztük a témát, tévedtek, van itt még valami: a Fallout 4 Gold Edition, ami bizonyos értelemben egy páratlan csomag. Páratlan, mert egyetlen helyen, a Best Buy-nál érhető el, de azért csak bizonyos értelemben, mert a játékon és a Season Pass-en kívül egy pár zoknit tartalmaz Vault-Boy arcképével. A 90 dolláros csomag egyébként nem rossz vétel, mivel még zoknival is olcsóbb, mintha külön-külön megvennénk a játékot (Xbox One és PlayStation 4 változat érhető csak el) és a Season Pass-t.

pcmprd254000050001_sa

De nem minden fenékig tejföl, ugyanis kiderült, hogy a PC-s változat nem fért rá a lemezre, így az csak néhány fájlt fog tartalmazni, a többit Steam-ről kell majd letöltenünk. Nem tudni, hogy a Steam-es letöltés nélkül egyáltalán játszható lesz-e vagy sem, de azon gondolkozunk mi lesz a következő lépés a PC-s játékok terén... Vajon mire váltják majd le a DVD-t?

Ez egyenlőre nem is izgat minket annyira, az viszont igen, hogy egy órája napvilágot látott egy tweet, miszerint kész van a Fallout 4 mind a 27 verziója!

Nem tartjuk valószínűnek, hogy a egészen a megjelenésig most egy Fallout 4-mentes korszak következik, szóval maradjatok velünk! Tudjuk mi is, hogy egyre nehezebb a várakozás, de november 10-ig talán még mindenki kibírja, hiszen ekkor jön a játék PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re.

vissza