Extra hosszú, 8 PCIe x16 szlotos alaplappal rukkolt elő a Colorful

2017-09-12 20:54:14

Szabványosnak nem szabványos, de szemrevaló, az biztos!


 

„Fenébe a méretszabványokkal!” - gondolta a Colorful, majd megalkotta a C.B250A-BTC Plus V20-at, melynek nem csak az elnevezése, de a paraméterei sem mondhatók mindennapinak. Természetesen a bányászoknak kedvez ezzel a gyártó...

Felejtsük el z E-ATX-et vagy bármilyen más méretszabványt, ugyanis e tünemény megalkotásakor kizárólag a nyolc darab grafikus kártyának kialakított hely volt a szempont. A végeredmény egy 485 mm hosszú, 195 mm széles alaplap lett. Nyilvánvaló, hogy ezen irányzatra kialakított házat nehéz találni, de a bányászoknak mikor is volt szüksége erre...?

colorful C.B250A-BTC PLUS V20

Ami a többi adatot illeti, elég csupasz moboról beszélünk, ugyanis a 1151-es processzorfoglalaton kívül mindösszesen egy darab DDR4 SO-DIMM szlotot tartalmaz. Ezen felül néhány USB, mSATA, valamint SATA 6Gbps portok, HDMI kimenet, és egy GbE LAN kapott helyet. Ami a tápellátást illeti, egyetlen 4+4 tűs ATX konnektor áll rendelkezésünkre, a 24 tűs pedig szintén lemaradt róla.

Pedig nemrég még az ASRock 13 PCIe bővítőhellyel rendelkező lapján csodálkoztunk... Az árról és megjelenési dátumról egyébként egyelőre nem esett szó.

vissza