Erre kellett volna a Microsoft-nak a Minecraft?

2015-11-21 14:18:50

A Microsoft még tavaly vásárolta fel a Mojang-ot, a Minecraft fejlesztőjét, ám az ezzel kapcsolatos célokról eddig nem sokat tudtunk.


 

 

E felvásárlás rengeteg pletyka előzte meg, még afféle hírek is terjengtek, hogy maga Notch kezdeményezte az üzletet. Természetesen a a PlayStation és Android verziók is támogatottak maradtak. Ötletünk sem volt, mi terve lehet a Microsoft.nak egy játékkal, melyet már szinte a létező összes platformra kiadtak. Egészen eddig...

Minecraft-Code.org-tutorial-1080x675

Ahogy a képen is láthatjátok, egy internetes programozói oktatófelületről van szó, melynek segítségével a redmondi cég gyerekekkel szeretné megismertetni a programozást, illetve megmutatni nekik, hogy nem csak fontos, de szórakoztató is lehet e tevékenység.

A programot itt próbálhatjátok ki, mindenki számára elérhető. Lényege, hogyarancsok, parancsláncok segítségével kell a játékbeli tevékenységeket elvégeznünk. Akik otthon vannak a témában, természetesen nem sok újat tud mutatni, de a Microsoft hiszi, hogy akárki számára izgalmassá teheti a programozást.

A december 7-én megrendezésre kerülő Hour of Code keretében rengeteg tanuló próbálhatja ki az újdonságot.

vissza
Legolvasottabb cikkek