Elden Ring – itt a várva várt játékmenet, és némi információ

2021-11-04 21:19:00

A híre ismét sikeresen megelőzte az Elden Ringet. Bár már korábban beharangozták, hogy érkezik majd egy hivatalos, hosszabb játékmenet részlet a projektből, egy dolog csak most vált biztossá: a soulslike rajongók boldogok lesznek! Bár eleinte széles körben váltott ki zúgolódást az információ, miszerint köze lesz a Souls-címekhez, szerintem nincs azzal baj, ha a fejlesztők egy, már bevált formulát alkalmaznak egy játéknál, ráadásként pedig egy nyílt világot nyomnak a kupacba.

A showcase olyan dolgokat mutat be, mint a szellemidézés, a kisebb ellenfelek elleni harc, illetve a bossfightok egy része. Hiába is hasonlít a korábban megjelent címekre, azt kell, hogy mondjam, lenyűgöző, akár vizuális, akár technikai szempontból tekintek az egészre. A kedvencem a beszélő üst, Alex... rá tényleg nem számítottam!

És még egy közérdekű információ: immáron előrendelhető a projekt, személy szerint a Standard Edition, a Digital Deluxe Edition, a Collector's Edition, illetve a  Premium Collector's Edition. Míg a digitális Deluxe kiadás az alapjátékon felül egy művészi füzettel és a soundtrackekkel dobja meg az alapokat, a gyűjtői változat egy 23 cm-es Malenia szoborral, egy steelbookkal, művészi könyvvel, matricákkal, poszterrel, és hasonló csekélységekkel erősít. A prémium kiadás pedig mindezt még megfejeli egy 1:1-es arányú Malenia sisakkal.

Érdekesség, hogy az Elden Ring a korábban látott alapvető és haladó harci lehetőségek mellett többszintű kazamatákkal, lóháton való utazással és harccal, illetve megannyi terület felfedezésével kecsegtet. A megjelenés 2022. február 25-re van kitűzve PC-re, PS4/5-re, és Xbox One-ra, illetve Series X/S-re egyaránt.

vissza
Legolvasottabb cikkek