E3 2018 - Bethesda összefoglaló

2018-06-11 17:30:00

Sok-sok újdonságot jelentett be idén a Bethesda Game Studios, ezek közül a 3 legjelentősebb a The Elder Scrolls VI, melyet régóta várnak a rajongók, a Fallout 76 a széria népszerűsége miatt, és a Starfield, melyről ugyan sokminden nem derül ki, azonban 25 év után ez az első teljesen saját franchiseuk.

Sorra véve:

Rage 2

Történetünkben a Föld biomját és a társadalmat kissé megborítja egy meteor... Főhősünk halmozottan hátrányos helyzetből indul: árva, megkombózva maradék szerettei mutánsok általi halálával, amitől egy kicsit morci lesz és hát....RAAAAGEEE!!!!! 

Ha a tényleges játékban is hasonlóan kellemes Mad Max érzéssel átitatott őrült gyilkolászás lesz, mint ami itt látszik, akkor engem megvettek.

The Elder Scrolls: Legends

A 2017-ben megjelent játék új kártyákkal és játékmódokkal bővül, továbbá új platformokra is meg fog jelenni még idén: Nintendo Switch, Xbox One, Playstation 4. Addig is játszhatunk vele telefonon és PC-n, akkor is ha a még nem elérhető platformon szeretnénk később játszani, eredményeink ugyanis konzolon is elérhetők lesznek, nem kell elölről kezdeni mindent.

A játék ingyenesen letölthető a Bethesda oldaláról, illetve Steam és mobil elérhetőségeket is feltüntetik.

The Elder Scrolls Online - Summerset

Matt Firortól (Game Director, Zenimax - The Elder Scrolls Online) megtudhattuk, hogy munka után ő maga is játszik a játékkal, továbbá, hogy összesen 11 millióan felhasználó van, ebből 1 millióan az elmúlt évben csatlakoztak. Eddig 2 DLC jelent meg a játékhoz, a frissen kiadott Summerset chapter és a korábbi Morrowind, ezekről ejtett pár szót.

Ami izgalmasabb, hogy a következő tervezett DLC vérfarkas tematikájú lesz Wolfhunter néven, és szintén még idénre tervezik a Murkmire elnevezésű sztori DLC-t, ami pedig az Argonianok világába kalauzol. Ezekhez sajnos nem járt videó, sem túl sok információ, a frissen kiadott Summersetről láthattunk helyette trailert.

Az alapjáték június 18-áig akciósan megvásárolható steamen €9.99-ért (~3200 Ft).

DOOM Eternal

Őszintén, a DOOM sajnos kimaradt az életemből, PC-n nem játszottam 2000 előtt (Commodore Amigank volt), a rebootok megjelenése pedig pont arra az időszakra esett, amikor egyáltalán nem játszottam munka miatt, azonban a teaser trailer láttán úgy érzem ideje lenne bepótolnom...

Teaser lévén túl sokat nem árulnak el, augusztusban a QuakeCon-on tudhatunk meg többet, addig is be kell érni a trailerrel és a kétszer annyi démon igéretével.

Quake Champions

Az első PC-s játékok egyike, amivel játszottam a Quake II volt, elég sok órát töltöttem vele, így meglehetősen felkeltette az érdeklődésemet (bár gyakorlatban annyira hasonlít rá, hogy ha nem látom a nevét nem ismerem fel). A héten ingyenesen lehet vele játszani!

Prey: Mooncrash

Az egy éve megjelent Prey játékhoz új DLC továbbá egy ingyenes frissítés jelent meg. Az ingyenes frissítés 3 új játékmódot tartalmaz: story mode, survival mode és a játékosok által nagyon várt new game+.

Wolfenstein: Youngblood

A Wolfenstein sorozat következő része, melyben a korábbi játékoktól eltérően nem William "B.J." Blazkowicz-al játszhatunk, hanem ikerlányaival Jess-el és Soph-al kell megkeresnünk eltűnt apánkat a nácik által elfoglalt Párizsban. Ezt kihasználva a játék coop és solo módban is játszható lesz. 2019-ben fog megjelenni, PC-re, Xbox One-ra  és PlayStation 4-re.

Ezen kívül bejelentették, hogy a Wolfenstein II: The New Colossus június 29-étől elérhető lesz Nintendo Switchen.

Skyrim: Very Special Edition

A legtöbb vicc a bejelentések alatt kissé erőltetettnek érződött, ez azonban jól sikerült.

Én őszintén szívesen játszanék így :)

Fallout 76

A Fallout széria új tagjáról megtudhattuk, hogy online lesz, soloban és coopban is játszható. Szerencsére azonban nem kell azon aggódni, hogy minden tárgyunk oda lesz, ha játékostársaink nem túl kedvesen üdvözölnek minket, ami sajnos elég sok túlélésre alapuló online játék élvezetét megnehezíti / ellehetetleníti, halálunknak ugyanis nincs hatása a felszerelésünkre. 

A történet Nyugat-Virginiában fog játszódni az elsők közt leszünk, akik kilépnek a Vaultból és felderítik a posztapokaliptikus világot, ezáltal időben a többi Fallout játék előtt játszódik (2102). Világméretben a Fallout 4 négyszeresét igérik, sok új fajjal köztük repülő lényekkel is. 

A bejelentés teljes videójában többet látni a játékból, mint a hivatalos trailerben, megéri megnézni (a cikk alján linkekkel segítjük a navigációt a teljes videóban).

Érdekesség, hogy egy-egy pillanatra feltűnik néhány szuper mutáns, velük nem nagyon kéne találkoznunk, ugyanis csak később terjednek el / hozzák őket létre, azonban a FEV-el kapcsolatos kísérletek már régebb óta zajlottak (2075 óta nevezték FEV-nek a vírust és 3 verziója is van ami szuper mutánsokat hoz létre), így erre lehet kapunk magyarázatot.

Az új játékban bárhová építkezhetünk (és remélhetőleg nem lesz olyan bugos mint az elődjében) és akár el is költöztethetjük építményeinket. Lesz továbbá változatos időjárás és számomra külön öröm, hogy sűrűbb a növényzet.

A játéknak elérhető lesz béta tesztje azok számára, akik előrendelik a játékot, a végleges verzió idén november 14-én fog megjelenni.

 

Power Armor Edition

A játéknak 3 kiadása elérhető jelenleg, ebből a Power Armor Edition a legérdekesebb és legdrágább, ebben ugyanis többek közt egy viselhető, hangmodulátoros Power Armor sisak található, továbbá sötétben világító térkép 24 műanyagfigurával. 

A Tricentennial Edition-ben főleg a játékban használható elemek vannak, például Power Armor színezések, a Standard Edition pedig előrendelve hozzáférést az a B.E.T.A. (Break-It Early Test Application) játékhoz.

A Vault 76 az Egyesült Államok megalapításának 300. évfordulóján kezdte meg működését, így a gyűjtői kiadások tárgyai is ilyen témájúak.

A drágább csomagok természetesen tartalmaznak mindent, amit az olcsóbb csomagok.

Fallout Shelter

Az ingyenes és igen népszerű játék megjelent Nintendo Switchre és PlayStation 4-re is, továbbá a megjelenés harmadik évfordulója alkalmából a mai napon 3 lunchboxot kapunk a játékban (legalábbis velem mobilon ez történt).

Ezzel kapcsolatban nem friss hír ugyan, de Google Play-en a következő update információ olvasható a játéknál:

Vault-Tec has noticed many Overseers prefer game icons with faces screaming to the right. In an effort to raise your enjoyment and thoughtlessly blend with the crowd, we’ve updated for a limited time. You’re welcome!

Vagyis lecserélték a játék ikonját, egy jobbra kiabáló arcra, mert úgy vették észre, hogy ez népszerű a felhasználók közt és hát a többi hasonló játék ikonját átnézve valóban nevetségesen sok ilyen ikon van :)

unnamed.jpg

 

The Elder Scrolls: Blades

A mobilos vonalat folytatva jelenleg még csak előrendelhető szintén ingyenes first person RPG játék, egyik érdekessége, hogy külön odafigyeltek, hogy mind a telefon álló mind fekvő helyzetében lehessen vele játszani.

Ősszel érkezik, béta tesztre is lehet jelentkezni.

Erről külön nem töltöttek fel videót, a teljes videóban itt kezdődik.

Starfield

Szintén kedvcsinálóként bejelentették új franchiseukat, melyről annyit árultak el, hogy egyjátékos és ha azt mondom, hogy a trailerből sem derül ki sokminden még azzal is túlzok.

The Elder Scrolls VI

Végül zárásként bejelentették a régóta és sokak által várt The Elder Scrolls VI-t, amiről pont annyi derült ki, hogy egyszer majd lesz, de ez is valami.

vissza