Drasztikusan visszaeshet Indiában a Samsung

2016-10-24 14:16:52

Úgy fest, hogy a Galaxy Note7 körüli botrány még nem az utolsó csepp volt a pohárban, Indiában a felső kategóriás telefonok között ugyanis a Samsung jelentős visszaesésre számíthat.

 

Egy Counterpoint Research által elkészített friss piackutatás szerint a Samsungnak egy drasztikus visszaesést kell majd lenyelnie, már ami a felső kategóriás telefonok szegmensét illeti. Egyelőre 58 százalékos a dél-koreai gyártó részesedése, ám a 2016-os év negyedik negyedévére ez a szám egészen 35 százalékig lecsökkenhet.

Nem nehéz kitalálni, hogy a Samsung életében az elmúlt éveket nézve ez lesz a leggyengébb eredmény, ráadásul a vállalatnak a dobogó legfelső fokáról is egy, vagy akár több lépéssel lejjebb kell majd lépnie, hiszen a 450 dollár feletti mobilok esetén más gyártók kerülhetnek előtérbe.

Samsung

Ennek egyébként két oka van: az egyik a Galaxy Note7 visszahívása, majd a gyártásának a teljes megszüntetése, a másik pedig az, hogy rendkívül jól fogynak az iPhone 7 modellek, ami a Samsungnak még fájóbb pont lehet. Éppen ezért amit a Samsung elveszít, az a piaci szelet szinte teljes egészében az Apple-höz vándorol majd, és 57 százalékkal a cupertinóiak töltik majd be a vezető szerepet a világ második legnépesebb országában.

Manu Sharma, a Samsung India mobilos részlegének alelnöke természetesen egyáltalán nem így gondolja: „Nem értünk ezzel egyet. Nagyon jól teljesítünk, rekordeladásokat produkálunk, és minden árszegmensben az első helyet foglaljuk el. Jól fogy a Galaxy S7 és S7 edge is. Ezek a kimutatások nem tényeken alapulnak.”

vissza