Dota 2 - Az új patch gyökeresen megváltoztatja a játékot

2015-12-19 19:37:27

Ha a Dota 2 frissítést kap, azt bizony nem szabad félvállról venni, hiszen nem csupán egy-két változtatásról beszélünk, hanem olyan kiszámíthatatlan újításokról, ami gyökerestül felforgathatja a játékmenetet. Ezúttal sem történt másként, úgyhogy röviden leírjuk a legfontosabbakat. Készüljetek fel, mert még a veteránoknak is részben újra kell tanulniuk a játékot!

 

Csupán nemrég állt át a Dota 2 kliens a Reborn-ra, ezzel teljes grafikai update-et kapva, máris újabb átalakításokat és egy egész hőst is kaptunk, Arc Warden személyében. így már csak Pit Lord hiányzik a listáról, hogy átimportálják az összes karaktert az eredeti Dota-ból. Arc Warden az ügyességi (agility) kategóriába tartozik, és egyaránt rendelkezik sebző és segítő képességekkel. Van egy sebző és lassító dotja, egy területi pajzsa, ami támadási sebességet és védelmet biztosít, egy szelleme, ami szintén sebez és még a láthatatlan ellenséget is megtalálja, illetve az ultija, amivel egy teljesen funkcionáló másolatot készít magáról. Összességében tehát egy nagyon erős karakterről beszélhetünk. Ha többet szeretnétek megtudni róla, nézzétek meg az alábbi videót:

A térkép is komoly átalakításon esett keresztül. Most már könnyebben el tudunk jutni a folyóba, ahol a rúnák találhatóak, illetve lesz menekülési útvonalunk a sziklákról, például ha egy szerencsétlen kimenetelű összecsapásban Rubick felrak egy bércre. Ezen felül két új jungle camp is került a játékba, vagyis a lanen kívüli farmolás sem marad ugyanaz. Az előbb említett rúnákból is lesz egy plusz, ami eltünteti a cooldownokat és a mana costokat is a képességeinkről. Ha részletesebben is kíváncsiak vagytok a térkép változásaira, itt megnézhetitek:

Nem, még mindig nem végeztünk. Death Prophet, Faceless Void, Riki, Lone Druid és Doom mind új képességeket kaptak. Ráadásul nem csak a hősök, hanem az itemek is változtak. Nem lesz gond még az sem, ha bónusz range-hez akarunk jutni, illetve Pudge is erősödött, mivel most már Aghanim Scepterrel csupán 4 másodperces cooldownon lesz a behúzása. Kedvünkre ölelhetjük keblünkre ellenségeinket. Az ő legnagyobb örömükre. Vagy a miénkre.

A compendiummal rendelkezők sem maradnak ki a jóból, hiszen ezentúl ha sivatagos tájon lesz kedvük játszani, bármikor megtehetik, sőt új zenei csomagot és sok egyebet is kapnak. Ha pedig egy csilli-villi szettre vágyunk, csak a pénztárcánk szabhat határt, ugyanis Zeus kapott egy arcana szettet.

Persze sok bugot kijavítottak és karaktert balanszoltak, ezeket részletesen itt nem írjuk le, hiszen sosem érnénk a hír végére. Ha kíváncsiak vagytok minden változtatásra, olvassátok el a hivatalos patch note-ot:

https://www.dota2.com/balanceofpower

Nektek hogy tetszik az új Dota 2?

vissza
Legolvasottabb cikkek