Démonok márpedig TÉNYLEG léteznek

2016-05-31 19:55:59

A londoni turistabuszok nemcsak a belvárost járják. Jó néhány közülük kimegy az észak-londoni Enfiledbe, és a világ első ATM-je vagy Amy Winehouse szülőháza után megállnak a Green streeten is: ahol egy házban bizonyítottan kísértetek jártak.

A világ talán leghíresebb démonűzői, a Warren-házaspár 1978-ban jöttek át Európába, mert hírét vették, hogy egy négy gyerekét egyedül nevelő anya házában meghökkentő események zajlanak. Mire megérkeztek, már rendőrségi jegyzőkönyv is született a maguktól mozgó bútorokról, a furcsa hangokról; tudósított a Daly Mail meg a Daily Mirror, és a BBC híradója is forgatott a lányokkal.

Warrenék több mint 4000 paranormális esettel foglalkoztak pályájuk során, de a Démonok között 2. (The Conjuring 2, hazai bemutató: június 9.) alapszotrijául szolgáló ügy az, amelyikről a legtöbb feljegyzés született: bőven van rá bizonyíték, hogy nem a forgatókönyvírók fantáziája szülte a hihetetlen (és hátborzongató) eseményeket.

Sőt: a film szereplőinek eredetijei is köztünk járnak: Ed 2006-ban meghalt, de özvegye, Lorraine Warren (akit Vera Farmiga alakít a filmben) aktívan ápolja férje örökségét. A filmbeli gyerekek ma középkorú nők, akik a film keltette megújuló érdeklődésnek nehezen állnak ellen, bár láthatóan még most is nagyon felkavarja őket, ami valaha történt.

Azt persze nehéz megmondani, hol végződik a valóság, és hol kezdődik James Wan horrormester rendezői fantáziája, de a Démonok között 2. azt bizonyítja, amit mindenki sejt: démonok pedig vannak.

vissza