Dead by Daylight – grafikai frissítést is hozott a tartalmas, januári update

2021-01-11 19:35:00

A Behavior Interactive még szeptemberben ejtette el az információt, miszerint hatalmas változások jönnek a Dead by Daylight háztája felé, mely nem csak a fényeken, az animációkon, vagy az általános vizuális minőségen javít, de magával hozza a PS5 és Xbox Series X portot is. Néhány módosítást már az őszi frissítésekben megelőlegeztek, az igazán tartalmas, jelentős lépés a cél felé azonban most, a januári update-tel érkezett meg.

A fejlesztők blogbejegyzések formájában tették közzé, milyen változások lépnek életbe a játékon belül. Az első, és talán legszembetűnőbb a látványtervek módosítása. A Gideon Meat Plant és a Crotus Prenn Asylum térképek átestek egy kis tuningon, de a túlélő-animációk is frissültek, ennek köszönhetően sokkal folyékonyabbak, reálisabbak. A csapat külön leszögezte, hogy a játékosok sebessége változatlan, csak és kizárólag az új animációk miatt tűnhet úgy, hogy e ponton is variáltak. Hozzátették, várják a visszajelzéseket is, hogy megtalálják a megfelelő egyensúlyt a fejlesztett látvány és a megfelelő mozgásérzet között.

A HUD immáron kevésbé tolakodó, és könnyebben átlátható, a jutalmak továbbra is a jobb alsó sarokban kerülnek megjelenítésre, azonban az állapoteffektusok a felső részre csúsztak. A bal felső sarokban feltűnnek a karakterpotrék, így könnyebb a jelen állás nyomon követése. Érdemes azt is megjegyezni, hogy ezentúl lehetőségünk van a felhasználói felület átméretezésére. 

A matchmaking funkció már tavaly is tesztelve volt, a Behavior tervei szerint nemsokára újra elérhetővé válik. A második tesztperiódus után állandósításra kerül a rendszer, és a rangjutalmak osztása is kezdetét veszi. Ennek keretein belül minden hónapban ún. bloodpointokat kapunk, külön a gyilkos és külön a túlélő szerepkörben. Értelemszerűen, ha mindkettőben remekelünk, dupla jutalom üti markunkat.

A perkeken is variáltak egy keveset, egyes tulajdonságokat felerősítettek, míg mások egyszerűsítésre kerültek, illetve a The Wraith, a The Trapper, és a The Clown szerepekbe is került némi módosítás. A frissítés teljes tartalmát a Dead by Daylight fórumra kattintva érhetitek el.

vissza
Legolvasottabb cikkek