Cyberpunk 2077 - az előzetes után még jobban várjuk

2018-06-11 19:17:00

Lezajlott a Microsoft E3 konferenciája is, a temérdek bemutató között azonban jó néhány ígéretes példány is megbújt. Egyik ilyen az évek óta várva várt Cyberpunk 2077, melybe végre mélyebb bepillantást nyertünk. A The Witcher 3 fejlesztőinek következő RPG-jéről évek óta nem szól senki egy szót sem, most viszont egy teljes értékű előzetessel gazdagodtunk.

Bár az új videóanyag sem tartalmaz játékmenetet, sinte biztosra vehetjük, hogy a hangulat megalapozott lesz, elvégre a CD Projekt Red-ről beszélünk. Hivatalos megjelenési dátumot sem kaptunk, de ha tippelnünk kellene, 2019-et mondanánk. A fejlesztők elmondták, a rajongók türelmére van leginkább szükségük, félkész munkával nem járulnak nyilvánosság elé.

Egy másik dolog, aminek örülhetünk, hogy a mikrotranzakciókat szinte teljeseb biztos, hogy kizárhatjuk. Ez az előzetes végén egyfajta "rejtett levélből" derült ki néhány egyéb mondat közé ágyazva.

Egy korábbi nyilatkozat szerint a játék hosszútávú sikereit a multiplayer funkciók alapozzák meg, ám ha a The Witcher 3-ra tekintünk vissza, nem is biztos, hogy szükségünk van erre.

"A város a holnap határán" - Night City egy fiktív város valahol Los Angeles és San Fransisco között (bár bizonyos források e pontos helyet vitatják), a dátum pedig 2077. A környezettel nem lesz gondunk, a videó alapján egy élettel teli helyszínen kalandozunk majd, a hangulatot pedig ismét Marcin Przybyłowicz zenei alpja biztosítja.

Szinte minden további részlet bizonytalan maradt a Cyberpunk 2077-tel kapcsolatosan, de a modernkori digitális drogok, a technológiai fejlődések, a rengeteg ember sokszínűsége bizonyára mid-mind hatalmas szerepet kap e világban. Remélhetőleg a nyár végén esedékes Gamescomon több információt is kapunk.

vissza