Colorful alaplap egy integrált(!) GTX 1070-vel

2016-06-06 20:12:20

Az Nvidia már jónéhány meglepő információt hozott napvilágra a Pascal kártyákról, viszont most egy felettébb "sokkoló" hírt kaptunk.


 

Rengeteg információ tudott már a GTX 1070-ről, de még mindig úgy gondoljuk, bőven fog érni meglepetés, miután június 10-én kereskedelmi forgalomba kerül a kártya. Mindez persze jogos, hiszen egy Titan X szintű GeForce-ot kapunk mindössze fele olyan áron. Legutóbb a gyártó a laptopokban használandó desktop GPU-k tervével lepte meg a közönséget, ezúttal pedig egy még ütősebb hírrel rukkolt elő.

A Videocardz.com nemrégiben kapott egy fényképet a Computex-ről, azon belül is a Colorful cég bódéja alól, ahol egy B150-GP104 alaplap volt megtekinthető. Egy befejezetlen prototípusról van szó, mely nevéből ítélve egy B150-es lapkakészletet tartalmaz. Egyik érdekessége, hogy rengeteg "lyuk" tátongott még rajta (prototípus révén nem forrasztottak bele mindent), másik viszont, hogy egy integált(!!!) GeForce GTX 1070-vel volt ellátva.

colorful integrated 1070

Nem igazán egy szabványos ATX alaplapnak tűnik, úgyhogy feltéve, ha a kép valódi, talán kompakt PC-kbe tervezik beszerelni. A GPU elhelyezése miatt PCI Express 3.0 x16-ot nem kapott, viszont két mini-PCI portnak tűnő valami van ott, talán SSD-k és/vagy WiFi modul számára.

A processzorfoglalat LGA 1151-es, így a Skylake, illetve a közelgő Kaby Lake CPU-knak ad helyet. A grafikára visszatérve, az alaplap hátránya, hogy egy esetleges meghibásodás esetén a egész mehet a kukába és ugyanez igaz a videókártya-fejlesztésre is. Ezutóbbi persze egyelőre nem fenyegető veszély, hiszen egy rettentően erős GPU-ról van szó, ami még jópár évig boldogul a high-end játékokkal is.

vissza
Legolvasottabb cikkek