CD Project RED - irány a cyberpunk világ

2016-03-18 17:27:58

Mint arról már tegnap írtunk, az idei GDC-n a The Witcher 3 magáénak tudhatta a tavalyi év legjobb játékának járó díjat, a lengyel srácok remélhetőleg ki is ünnepelték magukat, de elmondásuk szerint nem állnak le a munkával, sőt, gőzerővel folytatják azt, ezúttal a fantasy világától eltérő cyberpunk világban.


 

 

A Cyberpunk 2077 című alkotást először 2012-ben jelentették be és eddigi pályafutása nem igazán volt rózsás. Keveset hallunk róla, voltak pletykák, miszerint leállították a fejlesztést, de mindenki megnyugodhat, a program él és virul, méghozzá nagyon jó kezekben van, a CD Project RED minden erejével azon dolgozik, hogy a The Witcher 3-nál is grandiózusabb, sikeresebb alkotást készítsenek.

A csapat vezérigazgatója, Marcin Iwinski a GDC-n adott interjújában elárulta, hogy nagyon ambiciózusak az projektjükkel kapcsolatban és közel egy évtizednyi sárkányokkal, kardokkal, középkori fantasy elemekkel való dolgozás után jót is tesz nekik az éles váltás. Viszont rájuk hárul a felelősség is, az utolsó Witcher nagyon pozitív kritikai fogadtatása után tisztában vannak vele, hogy túl kell azt szárnyalniuk, mint történetileg, mint tartalmilag. A csapat viszont úgy tűnik teljesen biztos magában, Marcin úgy nyilatkozott, hogy legközelebb mikor hallunk a Cyberpunk 2077-ről, ők mutatnak nekünk valamit, és az (hogy az ő szavaival fogalmazzak) "f**king great"-lesz.

A játék történetéről nem tudunk még sokat, annyi biztos, hogy 2077-ben, egy "sötét jövőben", azon belül is Night Cityben játszódik majd, ahol a fejlett technológia egyszerre megváltás és átok az emberiség számára. A fejlesztők nem-lineáris, leginkább felnőtteknek szóló történetet, és sandbox elemekkel tűzdelt játékmenetet kínálnak. A fejlesztés még korai fázisban van, 2017 és 2021 között várhatjuk a megjelenését, valószínűleg Ps4, Xbox One és Pc platformokra.

vissza