CoD - a fejlesztők képviseltetni akarják a nőket játékaikban

2016-02-26 14:25:46

A Call of Duty: Advanced Warfare széria fejlesztője, a Sledgehammer Games meg akarja mutatni, hogy a női nem is erős, a katonák közt is akadnak lányok, akik megvédik a lakosságot a bajtól.

 

OZ572d84_90xx23CallofDuty_AdvancedWarfare_201

Az Advanced Warfare első részének Ilona-ja remek példa a törekvésre, hiszen egy magabiztos és rendíthetetlen nőről van szó, aki kulcsszerepet játszott a történetben. A Sledgehammer Games társalapítója, Michael Condrey úgy nyilatkozott, nem ő lesz az utolsó a sorban. Elmondása szerint az ilyen karakterek szerepeltetésével a másik nem fontosságát szeretnék kifejezni a hadászatban és meg szeretnék mutatni, hogy gondolnak a női játékosokra és játékfejlesztőkre is. Ezt a jövőben is szem előtt fogják tartani az újabb CoD címek készítésénél.

A Black Ops III-mat már női főhőssel is végigjátszhattuk, először pedig a Ghost-ban  próbálhattuk ki magunkat hölgyként, bár ott még csak a multiplayerben volt rá lehetőségünk. (Dicséretes törekvés ez a fejlesztőktől. - Linda) Az új Call of Duty részről egyelőre csak annyit tudni, hogy innovatív lesz, egyéb részletek még nem kerültek a nagyközönség elé.

Ti szeretitek az erős női karaktereket a videojátékokban?

vissza