BenQ Mobiuz EX2710 áttekintés

2021-08-09 12:52:00

A BenQ Mobiuz EX2710 mindent megad, amit egy pénztárcabarát vásárló pénztárcabarát áron vásárolhat. HDRi -t, a 144 Hz -es frissítési gyakoriságot és a gyors 1 ms -os válaszidőt. A felbontás FHD, a mérete pedig 27 hüvelyk. 

Ez a hónap érdekesen alakult mivel a Benq jóvoltából két monitor is érkezett hozzánk tesztre. A helyzet az, hogy mielőtt a monitorok megérkeztek volna tesztre, csupán a specifikációk alapján félig meddig úgy gondoltam egyszerű dolgom lesz. Néha én is hajlamos vagyok ár alapján ítélni, pedig rég megtanultam, hogy ez nagyon nem jó. 

Mobiuz EX2710

A Mobiuz EX2710 jelenleg olyan 100.000 Forintért kapható átlagosan ami kifejezetten kedvező ársávba sorolja a játékra szánt monitorok között. 

Specifikáció

Főbb termékjellemzők

Kijelző méret 27"
Felbontás 1920X1080

Audio

Hangszoró 2.5W X2
Fejhallgató csatlakozó igen

Nyilván lesznek olyanok akik azt mondják, hogy 27” az kicsinek számít. Ezzel nem értek egyet a mai napig ekkora mértet használok és még nem éreztem úgy, hogy ne lenne megfelelő. Természetesen ez egy olyan paraméter aminek kapcsán lehet vitát nyitni, mert minden ember másképp gondolja. A 27” mellé egy FHD felbontás kapcsolódik, ami szerintem a gyártó részéről egy tudatos döntés volt és azt kell mondjam jól választottak. A monitor másik fő erőssége, hogy 144Hz-es pannellel rendelkezik. Ami kifejezetten szerethetővé teszi az a Freesync premium és HDR10.

Kialakítás

Fizikailag nincs semmi extra amit kiemelhetik, de olyan negatívum sincs amit mindenképpen meg kell említeni. A galériában megtalálható képek alapján mindenki meg tudja ítélni, hogy a monitor külső kialakítása bejön-e neki vagy sem. 

Összegzés

Oké, most beszéljünk arról, hogy ez a monitor milyen jól működik. Nos, először is, ez egy HDRi monitor, ami azt jelenti, hogy HDR -t kap, és a BenQ intelligens vezérlését is, a megjelenített HDR -képet folyamatosan elemzik, hogy a legjobb eredményeket érjék el. Egyénre szabott szín, kontraszt és kép tisztaság menet közben.

Nem okozott gondot a HDR engedélyezése a Windows 10 rendszerben.

Valójában azonban a HDRi nem a BenQ Mobiuz EX2710 igazi sztárja. Ennek az az oka, hogy ez a monitor 144 Hz-es frissítési gyakoriságot, valamint 1 ms-os válaszidőt biztosít a játékosok számára. Ezzel a kombinációval igazi élmény lesz a játék. 

A 144 Hz engedélyezése fantasztikus volt, és különösen az online FPS -játékosok számára valóban előnyt jelenthet. A képernyő ilyen gyors frissítése hihetetlenül simává tesz mindent. 

Én személy szerint úgy gondolom, hogy a felbontás súlyosan túlértékelt, amikor játékról van szó: a képkockasebesség, a frissítési gyakoriság, a válaszidő, a panel típusa és az olyan extra vizuális effektek, mint a valós idejű sugárkövetés és a HDR sokkal többet tesz az elmélyülés érdekében.

Egyszerűen fogalmazva ez a monitor pontosan azoknak készült akik nem rendelkeznek megfelelő hardverrel a komolyabb játékélmény biztosításához. 

Őszintén szólva nem tudom, mit kérhetünk még ilyen áron egy játékra szánt monitortól. A BenQ Mobiuz EX2710 valóban erős készletet kínál a legjobb játék funkciókból, tisztességes méretű panelen, miközben semmit sem hanyagol el útközben.

vissza