Folyatódik a Sony Xperia Compact sorozata

2016-09-01 20:28:09

Sokan féltek attól, hogy a Sony végez a Compact szériával. Szerencsére a berlini IFA kiállítás rácáfolt erre, hiszen bemutatták az Xperia X Compactot, ami viszont nem lett olyan erős, mint amit korábban megszokhattunk.

 

Az IFA kiállítás egy elektronikai show, ahol megannyi mosógép, konyhai és más eszköz mellett okostelefonok és táblagépek is napvilágot látnak. Sok más gyártóval egyetemben a Sony sem maradt adós újdonsággal, bejelentették ugyanis az Xperia X Compact készüléket.

Sony Xperia X Compact

A mobil 4,6 hüvelykes kijelzővel debütált, ami továbbra is HD felbontású, akárcsak az elődmodellek esetén. Hardver téren viszont nem tartotta a szokásos trendet a gyártó, hiszen sajnos nem egy Snapdragon 820, hanem csupán egy Snapdragon 650 chipset került belülre, ami persze nem gyenge, hiszen adott egy hatmagos a processzor, van egy Adreno 510 grafikus gyorsító, mindemellé pedig 3 GB RAM dukál. Az adattároló microSD-vel bővíthető és 32 GB-os, az ujjlenyomat-olvasót az oldalsó home gombba építették.

 

A 129 x 65 x 9,5 milliméteres és 135 grammos eszköz IP68-as védettséget élvez, vagyis por-, és vízálló. Hátlapján egy 23 megapixeles, f/2-es kamerát találunk, amit lézer segít a fókuszálásban, a telefon elején egy 5 megapixeles szelfi fényképezőbe mosolyoghatunk. Az Android 6.0-val debütáló, ám hamarosan 7.0-ra frissülő, USB Type-C-n keresztül tölthető, 2700 mAh-s akkumulátorral ellátott készülék ára egyelőre még nem ismert.

vissza
Legolvasottabb cikkek