24 napig bírja szuflával a Nokia 216

2016-09-21 10:40:26

Bemutatkozott az utolsó Nokia telefon, ami még a Microsoft irányítása alatt kerül forgalomba. A 216-os modell egyszerű, hagyományos kialakítású telefon, aminek jó az üzemideje, és fizikai gombokkal rendelkezik.

 

Talán már sokan tudják, hogy a negyedik negyedévtől vége a Microsoft és a Nokia közötti együttműködésnek, és utóbbi saját neve alatt már okostelefonokat is piacra dobhat. Elvileg kettő, vagy nem kizárt, hogy három androidos modellel is előrukkolnak a finnek, ám mielőtt ez megtörténik, a Microsoft még kitolta magából a Nokia 216-ot, ami egy hagyományos telefon, fizikai gombsorral.

Nokia 216

A készülék elején egy 2,4 hüvelykes, 240 x 320 pixel felbontású LCD panel csücsül, felette még egy 0,3 megapixeles kamera (pici ledes fénnyel) hívja fel magára a figyelmet, a fizikai billentyűk sokak tetszését elnyerik majd. A mobil hátulját a VGA felbontású kamera és a hozzá tartozó ledes villanó teszik izgalmasabbá.

A készülékbe 16 megabájtnyi RAM került (vicces már ezt az okostelefonok korában leírni), a belső tárolóegység mérete nem ismert, de 2000 névjegyet biztos tud tárolni, és microSD kártyával akár 32 gigabájtig bővíthető. A Series 30+ platform mellett előretelepítve érkezik még az Opera Mini böngésző és az Opera Store áruház.

Nokia 216

Sajnos a Nokia újdonsága csak a 2G-s hálózatokat ismeri (900, 1800 MHz), ugyan Bluetooth van benne, a WiFi sajnos kimaradt. Szerencsére azért akad jó hír is a végére, ilyen, hogy nem maradt el a 3,5 milliméteres jack kimenet, valamint hogy az 1020 milliamperórás akkumulátor akár 24 napos készenléti időre is képes. A mobil Indiában kerül először forgalomba, méghozzá 10 ezer forintnak megfelelő rúpiáért cserébe.

vissza