A csúcskategóriában landolt az új szuperbiztonságos BlackBerry

2016-10-27 12:22:15

Bemutatkozott a várva-várt BlackBerry DTEK60, aminek külsejét már a TCL gyártja. Hardveresen nagyon erős lett a telefon, van ujjlenyomat-olvasó, és természetesen rendelkezésre állnak a biztonsági funkciók is.

 

Korábban már a BlackBerry bejelentette, hogy felhagynak az okostelefonok gyártásával, ezt inkább külső partnerre bízzák, ők a szoftvert fogják biztosítani, szerencsére pedig még így megmaradt a márkajelzés is. A DTEK50 már ilyen felfogásban készült, ám lehetett tudni, hogy ennek a modellnek jön még egy nagytestvére, amit az Alcatel Idol 4s külsejébe csomagolnak majd. A hír nem volt kacsa, bemutatkozott ugyanis a DTEK60, ami egy csúcskategóriás mobil lett.

dtek_60_1s

A prémium külső fém keretet, valamint üveg elő- és hátlapot jelent, a karcsú formaterv igencsak jól áll a készüléknek. Az előlapon egy 5,5 hüvelykes, QHD felbontású panelt találunk, amivel vígan megküzd a belül lakozó Snapdragon 820 chipset, illetve a 4 gigabájtnyi rendszermemória. A 32 gigabájtos adattároló microSD kártyával bővíthető.

A hátlapra egy 21 megapixeles kamera került, a szelfizést a 8 megapixeles másodlagos fényképezővel lehet megoldani. A 3000 milliamperórás akkumulátor USB Type-C porton keresztül tölthető, a biztonságos képernyőfeloldásról pedig a hátul lévő ujjlenyomat-olvasó gondoskodik.

dtek_60_2

A szoftvert természetesen rendesen átdolgozta a BlackBerry, egy Android 6.0-s rendszerről beszélünk, ami a későbbiekben Nougatra is frissülni fog. A bootloadert minden biztonsági funkcióval ellátták, plusz adott a BB Hub és naptár is. A DTEK60 nem lett olyan drága, mint az eddigi termékek, ám itthon mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, hiszen 199 ezer forintot kell kicsengetni érte.

vissza