Befutottak a Forspoken PC-s rendszerkövetelményei

2023-01-18 17:46:00

Napjainkban irdatlanul gyorsan fejlődik a számítástechnika... Elég csak abba belegondolni, hogy évente jönnek már az újabb és újabb technológiákkal rendelkező processzorok, vagy épp videokártyák, ráadásul nem kis mértékben szárnyalják túl közvetlen elődeik teljesítményét. Ennél fogva az is várható volt, hogy a játékok által állított követelmények is jócskán megugranak, de a Forspoken minden várakozást felülmúlt...

A Square Enix következő nagy várományosának megjelenése már a nyakunkon van, és néhány órával ezelőtt a hivatalos rendszerkövetelményeket is közölte a csapat. A cím bár minimum szinten megelégszik egy hatéves Ryzen 5 1600-zal / Core i7 3770-nel és egy GTX 1060 / RX 5500 XT-vel, magasabb febontáson bizony sok PC-t meg fog izzasztani (engem még a Twitter is figyelmeztetett, hogy "érzékeny tartalmú bejegyzés).

Mindemellett azt is érdemesnek tartom megemlíteni, hogy a Forspoken PC-n elsőként támogatja a Microsoft DirectStorage API-ját, mely nem csak az extrém gyors programbetöltést biztosítja, de gondoskodik róla, hogy a VGA fizikailag elérhető VRAM kapacitása ne legyen rendkívül korlátozó, azt nyugodtan túl lehessen lépni esetlegesen pár gigabájttal. Szintén e funkciólistán szerepel az Auto HDR is, tehát nem kell majd a Windows párbeszédpanelen kapcsolgatnunk a HDR-t. Ez is egy apró léptékű kényelem.

A Forspoken január 24-én kerül megjelenésre PlayStation 5-ön és PC-n, mi pedig már csak azért is várjuk, hogy kiderüljön, hogyan teljesít utóbbin. További részletekért látogassatok el a hivatalos honlapra!

vissza