Az Microsoft szerint nem állunk készen a HoloLens-re

2016-02-23 14:28:13

A tavalyi E3 után - ahol a Microsoft ellopta a show-t HoloLensével - azt hittük hamarosan mi is kipróbálhatjuk. Úgy fest, még nem állunk készen rá.


 

A HoloLens már az első pillanattól kezdve parasztvakításnak tűnt, de a cég magabiztossága kezdte elhárítani ezt a feltevésünket, így egyre bizakodóbban vártuk a fejleményeket a VR készülékkel kapcsolatban. Erre most Alex Kipman a vancouveri TED-en azt mondta, hogy egyelőre csak a fejlesztői verzió lesz elérhető, mert nem akarnak úgy pórul járni, mint anno a Kinect termékkel.

Valamennyire érthető az aggodalom és pontosan erre számítottunk, hogy a Microsoft vissza fogja léptetni a várva-várt eszközt, ami Kipman szerint egyelőre csupán 12 dologra lehet használni, így ha a felhasználó megvásárolja akkor csak hőbörögni fog, mivel egy rövid idő után a polc tetején fogná a port az eszköz.

„Amikor úgy érzem, hogy a világ készen áll a HoloLens-re, akkor elérhetővé tesszük majd az átlagemberek számára is” - mondta Kipman. Mondjuk egy 3000$-os termékre tényleg nem áll készen az emberiség, főleg, ha a konkurencia jóval olcsóbban vágja majd hozzánk saját VR szemüvegét.

vissza