Az MGS széria atyja, Hideo Kojima új stúdiót alapít

2015-12-15 19:28:44

A madarak Japánból azt csicsergik, hogy az utóbbi időben a Konamival viharos kapcsolatot ápóló Hideo Kojima közel sem adta fel karrierjét. A Metal Gear széria méltán híres és elismert megalkotója a Sony-val folytat tárgyalásokat egy új stúdió megalapításáról.

 

MGS5

Kojima a mai napon, vagyis december 15-én hivatalosan is kilépett a Konamitól. Miután neve lekerült az általa alkotott Phantom Pain borítójáról, törölték közös projektjét Guillermo del Toro-val (Silent Hills) és nem vehette át az MGS 5-ért járó díjat a Game Awards-on, mondhatjuk, hogy a szerencse ebben az évben elpártolt tőle. Vagy inkább a Konami. Kojima azonban nem hagyta el a videojáték gyártás világát, ugyanis legújabb értesüléseink szerint a Sony égisze alatt fog alkotni.   Sajnos bővebb információkkal egyelőre nem tudunk szolgálni, de reméljük, hogy tehetsége nem veszik el és továbbra is láthatunk tőle olyan fantasztikus alkotásokat, mint a Metal Gear legújabb része.

A Sony hivatalos sajtóközleményben erősítette meg, hogy a megállapodás megköttetett és a következő játék, amit Kojima alkotni fog elsősorban PS-re, majd a későbbiekben PC-re is megjelenik. Mi már nagyon várjuk és örülünk, hogy nem kell megválnunk szeretett mesterünktől.

Ti szeretitek az MGS szériát? Örülnétek egy új játéknak Kojima-tól?

vissza