Az Epic mobilokra is kiterjeszti áruházát

2020-06-02 18:34:00

Tim Sweeney, az Epic Games vezére nemrég jelentette be a hírt, miszerint a cég digitális áruháza a mobiltelefonok felé terjeszkedne, mi több, a fejlesztői szabadság filozófiáját is fenntartanák. Az androidos megjelenés már biztos, az iOS verzió még kétséges. 

Elmondása szerint remek lehetőség a továbblépéshez, az iparág előremozdításához, ráadásul tekintve, hogy a Fornite-tal már mobilkészülékeken is kialakítottak egyfajta közösséget, megtanulták a disztribúciós platform üzemeltetésének csínját-bínját PC-n és telefonon is. 

Tekintve, hogy az Android lehetővé teszi a harmadik fél által üzemeltetett áruházak létezését a rendszerben, és az Amazonnak, illetve a Samsungnak már van is ilyenje, miért pont az Epic maradna ki a buliból...? A mobilos Fortnite laucherjét egyelőre Epic Games Appnak hívják, ám elképzelhető, hogy ez nemsokára változik. Mivel az iOS e lehetőséget nem biztosítja, az ő platfromjukon kétséges a dolog. 

Ha a cég hosszútávú célja termékeik minél szélesebb körbe való eljuttatása, ésszerű lépés volna az Appot kiterjeszteni egy teljes áruházzá. Ti mit gondoltok?

vissza
Legolvasottabb cikkek