Az A Way Out atyja szerint a PS4 olyan, akár egy régi PC (ez nem dicséret)

2017-06-21 21:50:21

Josef Fares úgy fest, nem csípi a Sony konzolját, ami közelgő projektjét tekintve meglepő.


 

Ritkán hallani olyanról, hogy a fejlesztők azon platformot szólják meg, melyen épp dolgoznak, pedig a Hazelight-nál most ez a helyzet. Josef Fares, kinek játéka, az A Way Out az E3 egyik legígéretesebb projektjévé nőtte ki magát, egy, az Engadget-nek adott interjúban kemény szavakkal illeti a PlayStation 4-et.

"A hamisítatlan igazságot szeretnéd? E masina nem olyan erős, mint gondolod!" - mondta Fares. "Akár egy ötéves PC. A fejlesztők befektetett munkájának legnagyobb részét a konzolokra való optimalizálás teszi ki."

Csak hogy a Sony se keseredjen el: A PlayStation 4-et 2013 elején jelentették be, majd ugyanezen év novemberében került megjelenésre. Az alapkoncepció egy nyolcmagos 1,6 GHz-es AMD Jaguar alapú processzort, 8 GB memóriát, és egy Radeon GCN alapú grafikus kártyát tartalmaz, melyek egyike sem számított már akkor sem újnak. A PS4 Pro már valamivel erősebb, a játékoknak azonban az alapmodellen is futniuk kell. Ha a fejlesztők már most gondban vannak a határokkal, vajon mi lesz 2-3 év múlva?

Akárhogy is, az A Way Out az idei E3 egyik legérdekesebb projektje. Nincs egyjátékos szekció, kizárólag osztott képernyős módban játszhatunk. Online és a helyi kooperatív is választható. További részleteket korábbi cikkünkben találtok.

vissza