Asztali Dark Souls szerepjáték érkezik a Steamforged Gamestől

2021-12-29 10:40:00

A Steamforged Games neve bizonyára sokatoknak ismerősen cseng, ők azok, akik sikeresen adaptáltak már jónéhány videójátékot asztali társasjátékká, köztük olyan címekkel, mint a Horizon: Zero Dawn, a Devil May Cry, vagy a Resident Evil. A From Software által elindított Dark Souls franchise sem idegen számukra, hiszen már társas- és kártyajáték is született a projektből kezük alatt. 

A csapat nemrég bejelentette, hogy asztali szerepjátékot készít Dark Souls: The Roleplaying Game címmel, azt azonban egyelőre nem tudni, miként adaptálja, vagy hogy egyáltalán adaptálja-e a DS történetét. A cég által publikált tweetben megjelenik a Lothric és az Unkindled kifejezés, melyek a DS 3-ra engednek következtetni, de ezek csak tippek. Egyes találgatások szerint a formula a D&D 5th Edition jól bevált rendszerét követi majd, de az árral és a megjelenési dátummal együtt egyelőre ezt is homály fedi.

További információink egyelőre nincsenek a játékot illetően, de a hivatalos honlapon elérhető feliratkozással első kézből értesülhettek a fejleményekről.

A korábbi Dark Souls társasjátékot még 2016-ban a Kickstarter finanszírozta, és hamar a kritikusok kedvencévé vált, így vélhetően e projekt is jó kezekben van. A franchise világa egyébként a videojátékok szférájában is egyre csak nő, a fejlesztők következő nagy dobása az Elden Ring lesz, mely a 2022-es esztendő talán legjobban várt projektjévé nőtte ki magát. 

vissza