AMD - 2017 első negyedévében jönnek a Zen CPU-k

2016-10-26 19:40:40

Dr. Lisa Su vezérigazgató elmondta, 2017 első negyedévében jönnek a Summit Ridge kódnevű, AM4-es foglalatú, Zen alapú processzorok.


 

Elmondása szerint erre nincs is jobb szezonalitás. Elvárja a kezdeti keresletet, illetve úgy véli, ezen CPU-k olyan szinten foglalnak helyet, ahol jelenleg az AMD nem kínál terméket: „Versenyképesek lesznek bármely i5-tel, valamint i7-tel.”

A Zen asztali CPU-k várhatóan a januári CES-en mutatkoznak majd be az X370-es alaplapokkal együtt. A felsőkategóriás termékek érkezése valamikor később várható, mi több, ezekhez is szükség lesz a Windows 10-re. Az utóbbi években a cég eléggé lemaradt az Intel-től, az új architektúra viszont egyelőre drasztikus javulást eredményez. Azt már tudjuk, hogy érkezik egy 8 magos, 16 szálon működő, 3.0 GHz-re belőtt „kicsike”, mely valahol a Broadwell-E szintén talált helyet magának. A valós megjelenésig nem vonunk le semmilyen következtetést, de nagyon bízunk most az AMD-ben.

amd-zen

Bejelentették továbbá, hogy 2017. második negyedévében érkeznek a Zen alapú szerverprocesszorok. A Naples névre keresztelt szörnyeteg 32 fizikai maggal rendelkezik 64 szálon és 512 MB cache-sel. Az Intel legnagyobb magszáma jelenleg 24.

vissza