Age of Empires IV – in-engine játékmenetet villantottak a fejlesztők

2021-04-12 17:55:00

A minap végre mozgás közben is szemügyre vehettük napjaink egyik, ha nem a legjobban várt játékát, az Age of Empires IV-et. A műsor folyamán bemutatásra került többek között a négy történelmi kampány egyike, a Norman Campaign, de láttunk ütközetet a Delhi Szultanátus és Anglia között, ahol egyértelműen az elefántok lopták el a showt. Mindemellett az erőforrásgyűjtés, a városépítés, a húsfelodolgozás, és megannyi folyamat képernyőre került.

Egy másik előzetesben a Kínai Birodalomról adott képet, ahol a mongolokkal való csatározás került terítékre, és ez egyfajta ellentétet is felvonultatott az előző videóval szemben, hiszen a kínai identitás, az egyedi építészet és öltözék igen kirívó, ráadásul a mongolok sátor-alapú települései ide-oda mozgathatók, költöztethetők a térkép különböző részein.

Az utolsó videó a Naval Teaser, ahol ismét hatalmas várakat, erődöket láthatunk, azonban a főszereplő nyilvánvalóan a hajóhad.

A műsorban az is kiderült, hogy még idén megjelenésre kerül az Age of Empires IV, a beharangozott információk alapján az őszi intervallumban, de előtte egy zárt béta fázisban már kipróbálhatjuk majd a játékot. Az Xbox Game Pass for PC-n, a Windows Store-on, illetve a Steamen keresztül is megvásárolható lesz a projekt. 

Amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy a Relic bejelentése szerint nyáron érkezik az Age of Empires 2: Definitive Edition második expanziója, a Dawn of the Dukes, mely nem csak új kampányokkal, de külön küldetésekkel is megörvendeztet majd, melyeket barátainkkal karöltve is teljesíthetünk. Az Age of Empires 3: Definitive Edition április 13-án kapja meg ingyenes frissítés formájában az amerikai civilizációt minden mechanikájával, érdemes azonban kiemelni, hogy az ingyenesség limitált, csak azok számára elérhető, akik teljesítik a 50 State Challenge-et. Alternatív megoldásként természetesen külön is megvásárolható 5 dollárért a Steamen.

vissza