A Witcher könyvek szerzője szerint a játékok rontottak az eladásain

2017-04-20 01:02:30

Arról már korábban beszámoltunk, hogy Geralt kalandjainak megálmodója, Andrzej Sapkowski komoly pénzektől esett el, amikor egy összegben adta el a The Witcher jogait a CD Projekt REDnek, arra számítva, hogy nem lesz siker. Állítása szerint azonban nem ez volt az egyetlen hátránya a dolognak.

 

egy-teljes-jateknyi-szabad-helyet-igenyel-a-the-witcher-3-blood-and-wine_1

Andrzej Sapkowski úgy nyilatkozott a Waypointnak egy interjúban, hogy legalább annyi veszteséget okozott neki a The Witcher játékszéria sikere, mint amennyi olvasót hozott. A szerző elmondása szerint a regények tették híressé nyugaton az első CD Projekt REDes alkotást és nem fordítva, hiszen a könyvek már korábban megjelentek.

A Metro széria atyja, Dmitry Glukhovsky minderre úgy reagált, hogy amit Sapkowski állít, az teljes hülyeség, sőt, arrogánsnak tartja az urat a kijelentéseiért. Annyi biztos, hogy a CD Projekt RED valami fenomenálisat alkotott a játékokkal, amihez persze szükség volt egy olyan jó alapra, amit a könyvek szolgáltattak. Kérdés, hogy a hiúság, az elszalasztott lehetőség önigazolása, vagy a videojátékok iránti averzió beszél a szerzőből.

A The Witcher könyveket Magyarországon a PlayOn, míg a Metro sorozatot az Európa Könyvkiadó forgalmazza.

vissza
Legolvasottabb cikkek