A Steam ismét szigorított - ezúttal a gifting rendszeren

2016-08-06 00:41:22

A Valve kőkeményen kezeli a csalókat: mindezzel csak az a probléma, hogy a banhammer sokszor lehet, hogy olyanokat talál majd el, akik becsületesek.

 

steam

Ezúttal a Valve a Steam gifting rendszerébe nyúlt bele. És hogy miért? Sok hacker és cheater kihasználja, hogy sok példányt tárolhat egy-egy multiplayer játékból az inventoryjában, és ha bannolnák az accountját, csak ajándékoz magának egyet és meg van oldva a probléma.

A Valve ezért úgy döntött, hogy bizonyos multiplayer címek, amik a „Valve Anti Cheat” (VAC), vagy a „Game Ban” rendszerével vannak ellátva (mint például a CS:GO), csak azon nyomban ajándékozhatók valaki másnak, tehát a giftet nem tarthatod meg az inventorydban.

A másik megszorítás, hogyha olyannak ajándékozol egy ilyen címet, aki aztán permabant kap, akkor azt a játékot soha többé nem adhatod senkinek. Tehát nagyon kell vigyázni a csalókkal, még ha ismerősökről is van szó. És hogy mi lesz az olyan honlapokkal, mint a G2A? Lehet, hogy el kell köszönnünk a Steamen kívüli CS:GO példányoktól.

vissza