A PlayStation 5 DualSense kontrollere már PC-n is használható

2020-11-15 11:03:00

Bár itthon még meg sem jelent, a PlayStation 5-öt nem csak a kritikusok, de a korai felhasználók is nagyszerű véleményekkel fogadták. Nincs ez másképp a a konzol DualSense kontrollerével sem, hatalmas potenciál rejlik benne az eddig hallottak alapján. És hogy ne csak a konzoltulajdonosok érezzék magukat kivételesnek, a PC-sek számára is érkeztek jó hírek!

A Valve nemrég szabadjára engedte a Steam kliens következő, immáron elérhető béta verziójának frissítési jegyzeteit, melyek között a DualSense kontroller is szerepel, mint kompatibilis eszköz. Igen, a PS5 vezérlője mostantól PC-n is használható, bár egyes speciális funkciók (trackpad, gyro, stb.) még nem működnek a platformon. Tekintve, hogy itt "advanced features are not yet supported." szerepel a leírásban, vélhetően ez változni fog, és a jövőben teljes mértékben képesek leszünk kihasználni ezeket PC-n is. 

A frissítés apropóján érdemesnek tartom kiemelni, hogy az Xbox Series X vezérlő is javításra került, ugyanis ez két külön kontrollerként jelent meg az eszközkezelőben.

vissza
Legolvasottabb cikkek