A Philips TV és a Bowers & Wilkins új sztenderdet állítanak be a tévézésben

2018-09-09 17:17:00

A Philips TV - Európa vezető prémium TV márkája - és a legendás brit Bowers & Wilkins hangtechnikai cég izgalmas új partnerkapcsolatának első termékét mutatták be a Philips OLED+ 903 televíziókészülék elindításával, amely az elsőként kombinálja a gyártók tudását.

A partnerek úgy vélik, hogy az OLED+ 903 új referenciát teremt mind a TV kép, mind a hangminőség esetében, és jobb vizuális élményt nyújt a korábbi vagy aktuális rendszereknél - ezt már hivatalosan is elismerték, hiszen a TV elnyerte a rangos EISA, Legjobb Házimozi TV 2018 díjat.

Az OLED+ 903 októberben lesz elérhető - mind az 55 ", mind pedig a 65" verziókban -, és újra értelmezi a TV-teljesítményt, mivel a korábban még nem tapasztalt kép- és hangminőség kombinációját kínálja.

 • Nagymértékben újratervezett és korszerűsített hangrendszer - "Sound by Bowers & Wilkins"
 • 2018 Az OLED technológia 10%-kal erősebb csúcsfényt eredményez, mely így már 1000 Nits
 • Új 2. generációs P5 Perfect Picture Processing Engine
 • Az új Perfect Natural Reality funkció HDR teljesítményt biztosít az SDR tartalmakhoz
 • A HDR10+ képkockánként optimalizálja a kontrasztot
 • Android TV™, Quad Core processzorral
 • A „Google Asszisztens” beépített funkciója elérhető az Android O frissítése után
 • „Works with Amazon Alexa” funkcióval, mely az Android O-val lesz elérhető
 • A háromoldalas Ambilight, keret nélküli OLED képernyőh
 • Home Theatre TV 2018 EISA Award
 • 2018 IF Product Design Award

Kivételes képminőség

A legújabb OLED technológiát kapta meg, amely a Philips P5 Perfect Processing Engine új, második generációs vezérlővel és egyedülálló háromoldalas Ambilight rendszerrel működik együtt.

Az új OLED technológia részeként a legújabb 2018-as OLED panelt is megkapta, amely 10%-kal magasabb fényerő kibocsátásra képes, mely így már 1000 Nits – összehasonlítva a 2017-es modellel.

A magas csúcsfény-teljesítmény és az OLED hagyományos, végtelen fekete szintű teljesítménye rendkívül és kivételes kontrasztot eredményez, melyek kulcsfontosságúak a HDR tartalmak teljes potenciáljának élvezhetőségénél. A TP Vision, mint harmadik gyártó csatlakozott a HDR10+ szövetséghez, és az OLED 803 egyike a Philips első sorozatának, amely megkapta a HDR+ minősítést.

A belátható jövőben azonban a megtekintett tartalmak túlnyomó többsége valószínűleg továbbra is SDR marad, nem pedig HDR, ennek köszönhető a Philips fejlesztésének logikája is, melynek keretében megalkották a Perfect Natural Reality technológiát.

A második generációs P5 chip az új Perfect Natural Reality kontrasztnövelő technológiát alkalmazza, amely egy új, fejlett, intelligens kontraszt-algoritmust használ a P5 már meglévő helyi és globális kontrasztjavító rendszerekkel.

A Perfect Natural Reality folyamatosan kiszámítja, hogyan növelheti a forrásminőséget, a fényerőt, az élességet és a kontrasztot, így az SDR tartalom ugyanolyan minőségű és hatású, mint a HDR tartalom.

A rendszer sikeresen érzékeli még a finom részleteket is - még az OLED modelleken belül is - és sokkal reálisabb képeket hoz létre nagyobb mélységmegjelenítéssel.

Kivételes hangzás

Az OLED+ 903 az OLED 803 már kiváló hangrendszerére épül, a Bowers & Wilkins mérnöki szakértelmével és szabadalmaztatott technológiájával a TV-hangzás felülmúlhatatlan szintre emelésére.

A hangrendszer új Bowers & Wilkins hangszórókkal rendelkezik, nagyobb, merevebb és külön erre a célra elkülönített kis helyre kerültek beszerelésre.

A hátsó mélynyomóház nagyobb, alacsony frekvenciájú hangszóróval rendelkezik, két nagyobb passzív radiátorral. Mindegyik egy nagyobb házba van szerelve, nagyobb belső térfogattal és további bordákkal a szerkezet merevítéséhez.

Az iker-magassugárzó és középsugárzó egységek mostantól előre, nem pedig lefelé néznek. A rendszer új, merevebb szekrénybe került bele. Az OLED 803 lágy dóm magassugárzóját egy 19 mm-es, titán-magassugárzóval és üvegszálas középsugárzóval helyettesítették - mindkettő beépített, saját zárt helyre került.

A Bowers & Wilkins szintén segített az OLED+ 903 DSP funkcionalitásának optimalizálásában, miközben az erősítő és az összteljesítmény 50 Watt lett.

Az eredmény egy olyan tévé, amely valóban a Bowers & Wilkins „True Sound” minőségébe illeszkedik. A torzítás csökken, miközben a párbeszédek tisztasága, valamint a hangzás színvonala és szétválasztása jelentősen megnőtt.

A basszus teljesítménye jelentősen megnőtt, de tiszta és pontos maradt, így a filmek valódi hatást gyakorolnak az emberre, de lehetővé teszik a kiváló zenei élményt is az OLED+ 903-on.

Nagyszerűen néz ki

Az OLED+ 903 továbbra is az európai formatervezés filozófiájának legjobbja, keret nélkül, vékony, vízszintes fém lábakkal kiegészítve, a képernyő bal szélén a Philips, a jobb oldalon pedig a Bowers & Wilkins logójával. 

Az előre fordított hangszórók a sík felültbe integrált hangsávban vannak beszerelve, mely minőségi sötétszürke, akusztikusan átlátszó anyagból készült, amelyet a dán Kvadrat cég készített.

A hajszálvékony, keskeny panelekhez a háromoldalas Ambilight technológia is tökéletesen illeszkedik, magával ragadó vizuális élmény pedig új szintre emeli a TV-t, többek közt a kivételes színtartománynak és hatalmas kontrasztarányának köszönhetően

Az Android TV operációs rendszerének alapját az OLED+ 903 ultragyors négymagos processzora és 16 GB bővíthető beépített memória adja. A készülék az Android N verziójával érkezik, de a közeljövőben az OLED+ 903 megkapja az Android O szoftverfrissítést - új felhasználói felületet és a Google Assistant beépített funkciót, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy irányítsák intelligens otthoni eszközöket a távirányító mikrofonján keresztül. A szoftverfrissítés az újonnan kifejlesztett Amazon Alexával is kompatibilis, lehetővé téve az Alexa eszközökkel rendelkező eszközök tulajdonosainak a Philips Android TV vezérlését.

vissza