A Microsoft minden eseményét digitalizálja 2021 júliusáig

2020-04-07 16:48:00

UPDATE: A Microsoft megerősítette a digitális irányba tett lépéseit, ám konkrét időintervallumot nem adott rájuk. Számításaink szerint az idei év hátralévő része egész biztosan telje mértékben így zajlik majd, de nem mernénk előre temetni a GDC-t, vagy az E3-at 2021-ben. 

"In light of the challenges presented by Covid-19, we are adjusting our event calendar and strategy... For the remainder of 2020 we are embracing the opportunity to experiment with new platforms to provide our partners, customers and developers the highest quality, digital-first experiences." – vagyis a vírushelyzet tekintetében módosítják a stratégiát, valamint eseménynaptárukat, és 2020 hátralévő részét kihasználják egy új platformon való kísérletezésre, hogy partnereiknek, ügyfeleiknek, valamint fejlesztőiknek (és remélhetőleg nem utolsó sorban nekünk) a lehető legmagasabb színvonalú élményeket nyújtsák.

Eredeti sztori:

Az elmúlt hetekben többször felmerült a kérdés, hogy a kialakult helyzet milyen hatással lesz a világ legnagyobb – legfőképp videojátékos – eseményeire. Bár már több stúdió jelezte, nem kíván részt venni a rendezvényeken, agyon úgy fest, a Microsoft tapossa ki az utat a többi cég előtt a digitális irány felé kanyarodva, legalábbis egy új email szerint.

Az E3 2020 és más hasonló mulatságok többsége már biztosan nem lesz megtartva idén, és többen próbálnak erre megvalósítható alternatívával előrukkolni, egy, a Twitteren felbukkant email arra enged következtetni, hogy a "digital-first experience" egy hosszútávú stratégia egészen 2021 júliusáig. Jelen pillanatban hatalmas kockázattal jár bármely jövőbeli esemény megszervezése, és bár néhányan még tartják a frontot, mint pl. az augusztusra belőtt Gamescom, ez bármikor változhat.

Érdekességként említeném, hogy a 2021 júliusi dátum azt jelenti, sem a jövő évi GDC-n, sem pedig az E3-on nem mutatkozik a cég, és bár többen visszamondták részvételüket a konferenciákra, a Microsoft lépésével a konferenciák létének bizonytalansága a tetőfokra hág. 

Annak ellenére, hogy az idei törölt E3 csereprogramját még be sem jelentették, a jövő évi dátumot már kitűzték június 15-17-re... na, de ki jelenik meg?! A Sony a tavalyit is kihagyta, a Microsoft is kilőve, a Nintendo pedig saját Direktjein hozza nyilvánosságra újdonságait. A Microsoft Ignite szeptemberre be lett táblázva, mint digitális esemény, de valószínáleg a CES 2021 is nemsokára érintett lesz a témában. 

Kíváncsian várjuk, miket tervez bepótolni a cég 2021 júliusa után, mert bár a digitális eseményeken is fel lehet vonltatni újdonságokat, a gyakorlatiasság a varázsa a publikus eventeknek: első ízben tapasztalhatjuk meg a játékokat, az új platformokat, és bár az Insider program némileg kompenzál ezügyben, nem tölti ki teljes mértékben az űrt. De itt van például az Xbox Series X bejelentése is, melyre mindenki az XO20-on számított...

vissza