A Level-5 csapata visszatérhet a globális piacra

2023-01-17 19:34:00

A Level-5 játékfejlesztő és kiadó cég történelme egészen 1998. októberéig nyúlik vissza, amikor Akihiro Hino megalapította a céget. Ugyan sok különböző franchiset alkottak, sosem sikerült egy igazán nagy áttörést elérniük, és beférkőzniük a nagyok közé. Ennek következtében is, 2020-ra odáig jutott a cég, hogy teljesen vissza kellett vonulniuk a nyugati piacról, és kizárólagosan Japánra kezdtek el fókuszálni. Ebben az időszakban olyan játékok jelentek meg, mint a Yo-kai Watch Jam: Yo-kai Academy, a Ni no Kuni: Cross Worlds és egy teljesen új széria, a Megaton Musashi első két játéka. Ezek a programok nem jutottak ki a szigetországból, és lokalizáció hiányában nagyon nehéz volt Európában vagy éppen Amerikában élvezni őket.

Azonban most újra fellángolt a remény, hogy a Japán vállalat programjai megint eljuthatnak a globális piacra. A Level-5 a saját weboldalán tette közzé, hogy a játékpiac átalakulásainak következtében feltérképezik annak a lehetőségét, hogy globálisan árulják a portékáikat. Ezt pedig olyannyira komolyan gondolják, hogy a hírt nem egy közleményként tették közzé, hanem álláshirdetés formájában. Azt még pontosan nem lehet tudni, hogy mely játékok kaphatnak nyugati támogatást, de a hírek reménykeltőek lehetnek azok számára, akik az Inazuma Eleven: Great Road of Victory megjelenésére várnak. A cégnek jelenleg ez az egyetlen bejelentett címe, amely nem egy új IP-t hivatott nyitni.

A játék fejlesztése évek óta húzódik, hiszen 2018-ban kellett volna eredetileg megjelennie, azóta pedig több stúdió is dolgozott rajta, mígnem az anyavállalat vette át a fejlesztést, és majdnem a nulláról kezdték újra alkotni a projektet. Amennyire a közönség tudja jelenleg, a játék sikerességén múlhat, hogy készül-e még bármilyen tartalom az Inazuma Eleven franchisehoz a jövőben, amely igen népszerű Japánon túl is. Jelen állás szerint a szoftver még idén megjelenik Nintendo Switch, PlayStation 4 platformokra, valamint Android és iOS készülékekre. Akihiro Hino pedig nemrég egy új videót is közzétett a játékkal kapcsolatban, rengeteg információval:

vissza
Legolvasottabb cikkek