A következő GTA kisebb léptékű projekt lesz a korábbi Rockstar címekhez képest

2020-04-16 18:38:00

Az alkalmazottak szerint a stúdió kultúrája merőben megváltozik a következő GTA cím felbukkanásával. A 2018-as munkakörülményekkel kapcsolatos beszámoló elég csúnya képet festett a Rockstar Gamesről, egyesek csak "death march"-ként írják le az állapotot. Egy nem túl régi Kotaku-jelentésben tájékoztattak róla, hogy a cég az utóbbi hónapokban az ott dolgozók mindennapi életének jobbá tételén tevékenykedett, de számos nagy horderejű átalakulás is végbement: Dan Houser társalapító távozott a cégtől, továbbá a kaliforniai, illetve lincolni vezetőket is lecserélték. A változás a Red Dead Redemption 2 fejlesztését követte, mellyel csúcspontot sikerült elérniük, de a helyzet azóta rengeteget javult.

E művelet részét képezi a fejlesztési folyamat átformálása, a tudatosabb tervezés. Szeretnék elkerülni az utolsó pillanatban tett változtatásokat, hiszen egyes esetekben ez elképzelhetetlen mennyiségű éjszakai és hétvégi munkával jár, a munkaerő pedig valljuk be, jogosan nem vevő erre.

"Tudatos lépéseket tettünk a játékfejlesztés megközelítésének javítása érdekében, hogy csökkentsük a túlórák szükségességét." – mondta Jennifer Kolbe. "Tisztában vagyunk azzal, hogy még sok tennivalónk van ezen a téren, és továbbra is lépéseket teszünk, hogy pontosabban tervezhessük és ütemezhessük a játékokat és azok DLC-it. Szeretnénk tartani a kreatív rugalmasságot, és a hihetetlenül ambiciózus és összetett játékokat, melyeket készítünk."

Az első projekt, mely e procedúrából úgymond profitál, az a következő Rockstar Games cím, mely a jelentések szerint egy új Grand Theft Auto epizód. Ennek egyik vonzata, hogy megjelenéskor egy szerényebb kiadással rukkolnának elő, majd idővel ezt bővítenék tovább. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy sokkal kisebb térre és élményre kell számítanunk, mint a GTA V, vagy a Red Dead Redemption 2, csak szimplán több részletben kerülne terítékre. Az ötödik részben úgyis mindenki a sztori DLC-ket hiányolta...

A jó hír tehát, hogy készül a következő GTA, a rossz pedig, hogy részleteket nem árultak el, és a fejlesztésnek is csak egy korai szakaszában járnak. Aki rendelkezik némi angol tudással, a Kotaku honlapján olvashat bővebben a szóban forgó jelentésről, és a lépésekről, amelyeket a Rockstar vezetése tett annak érdekében, hogy a Red Dead Redemption 2 helyzete ne ismétlődjön meg.

 

vissza