Ezeket a filmeket jelölte díjára az amerikai producercéh

2016-01-06 11:38:44

Steven Spielberg Kémek hídja és Ridley Scott Mentőexpedíció című filmjét is díjára jelölte az Amerikai Producerek Céhe (PGA), a díjesélyesek közé azonban nem került be a Star Wars: Az ébredő Erő - olvasható az MTI-n.


 

A producerek mozis és televíziós jelöltlistájára az év legkiemelkedőbbnek tartott produceri teljesítményei kerülnek fel. A PGA díjkiosztó ceremóniáját január 23-án rendezik meg a Los Angeles-i Hyatt Regency Century Plazában.

A filmes mezőnyben a dedline.com beszámolója szerint tíz alkotás szerepel a kedden közzétett jelöltlistán: A nagy dobás, a Kémek hídja, a Brooklyn, az Ex Machina, a Mad Max - A harag útja, a Mentőexpedíció, A visszatérő, a Sicario - A bérgyilkos, a Spotlight és a Straight Outta Compton. Nem került be azonban a világszerte hatalmas népszerűségnek örvendő új Star Wars-film, és a már több díjat begyűjtő A dán lány vagy a Trumbo sem.

Az animációs mezőnybe öt egészestés produkció, az Anomalisa, a Dinó tesó, az Agymanók, a Minyonok, valamint a Snoopy és Charlie Brown - A Peanuts film jutott be.

A tévésorozatok, illetve tévéműsorok kategóriájában az American Crime, az Amerikai Horror Story: Hotel, a Törvény nevében második évada és az A Very Murray Christmas verseng.

A producerek sportprogram, digitális sorozat, dokumentumfilm, drámai és vígjátéki sorozatepizód, ismeretterjesztő műsor, gyermekprogram, tehetségkutató műsor és talkshow kategóriában is odaítélik díjaikat.

vissza