A Computex-en mutatkozik be az ASUS Ryzen ROG notebookja

2017-05-22 14:23:47

Teaser videó már van, a teljes leleplezésig még pár napot várni kell.


 

A Computex-en a vállalatok minden évben az adott legújabb és legnagyobb fejlesztéseket készülnek leleplezni. Ez idén sem lesz másképp, mi több, már biztos szereplőink is vannak. A múlt héten az AMD felfedte a Ryzen mobilprocesszorokat a notebookok számára, nemrég pedig az Asus Republic of Gamers YouTube csatornáján tűnt fel egy teaser videó, melyben az első ilyet pedzegetik.

E fél percben "Something has awakened" címmel egy Ryzen logót láthatunk, közepén egy ROG géppel. A leírásban pedig a „omething BIG is coming your way! Can you guess what it is?” szöveget olvashatjuk. Igen, kedves ASUS, kitaláltuk, miről is van szó. A végleges specifikációk egyelőre ismeretlenek, de a május 30-tól június 3-ig tartó shown minden kiderül (remélhetőleg).

Elképzelhető lenne, hogy az APU-k útjára terelik a dolgot párhuzamosan a VEGA architektúrával? Netán egy szingli processzor mellé kapunk egy szolidabb VEGA-t? Nos, mivel a ROG mindig is a játékosokat célozta meg, valószínűleg erősebb típusokkal is előáll. Akárhogy is, régóta ez lehet az első alkalom, hogy az AMD mobil GPU-i versenybe szállnak az Nvidia ajánlataival. Gondoljatok csak bele: egy 120-145 W-os VEGA egy 45 W-os Ryzen processzorral... Szeretni való megoldás.

vissza