5.5 GHz-es memória overclock a Kaby Lake-X-szel

2017-06-07 22:40:48

Toppc-nak sikerült felülmúlnia saját teljesítményét, nem is kicsivel!


 

Majdnem pontosan egy évvel ezelőtt hallhattunk róla, hogy a neves overclocker, Toppc áttörte a DDR4 memóriák 5 GHz-es gátját G.Skill memóriákkal egy MSI Z170I Gaming Pro AC alaplapban. Nos, ennyi idő elég volt, hogy minderre múltként tekintsünk, ugyanis nemrég „egy felessel” sikerült túlszárnyalnia saját magát.

A G.Skill egyébként köztudottan nem idegen, ha a tuning témában maradunk. Számos rekord fűződik a céghez, azonban ez a valaha volt legnagyobb elért órajel. Emberünk nem mellesleg egy MSI X299 Gaming Pro Carbon AC alaplappal érte el e teljesítményt, melyben egy Intel Core X-szériás processzor „döcögött”. Nem titok, hogy mindennek hűtésére folyékony nitrogénre volt szükség.

gskill skylake-x rekord ghz

Tequila Huang, a G.Skill elnöke elmondta, hatalmas tuning-potenciált látnak az újonnan megjelenő hardverekben, így nemsokára akár világszerte lehetünk szemtanúi hasonló eredményeknek. Azt nem közölte, mely típussal sikerült felállítani a rekordot, de hozzátette, ehhez kellettek a Samsung 8Gb IC-k is. A hivatalos honlapon feltüntetett közleményben egy Trident Z RGB üti fel a fejét, így okunk van feltételezni, hogy ő volt a tettes.

vissza