2023 elején érkezik a PlayStation VR2

2022-08-23 17:44:00

A Sony nemrég bebiztosította magának (és persze nekünk) a PlayStation VR 2 megjelenési ablakát. A közösségi médiában közzétett bejegyzések alapján 2023 egy korai szakaszában számíthatunk a hardver érkezésére. A headset következő iterációja már 4K HDR látványelemekkel, új kontrollerekkel és több, PS5-tel kompatibilis játékkal rendelkezik majd.

Mindemellett számíthatunk a 120fps-es képkockasebességre, mely nem kisebb, mint két 2000 x 2040 pixel felbontású OLED kijelzőn tárul elénk, mely négyszer nagyobb az előző generációénál. A 110 fokos látómező mellett testreszabható a két Fresnel lencse távolsága is a lehető legoptimálisabb pozíció elérése érdekében. A párásodás csökketése céljából pedig szellőzőnyílásokat is kap az új hardver.

A headsetbe integrált kamerákon keresztül a PSVR2 követi majd szemünk és fejünk mozgását is, illetve egy vibrációs funkcióval is el lesz látva, mely esetlegesen a karakterek megemelkedett pulzusát és egyéb hasonló dolgok érzékeltetését teszik lehetővé. 

Külön opciókként a broadcast, a see-through, a VR és a Cinematic mód is helyet kap a programban, így elég széleskörűen használható lesz a cucc. A támogatott játékok listájában többek között a Resident Evil Village, a The Walking Dead: Saints and Sinners Retribution, a No Man's Sky és a Horizon: Call of the Mountain is helyet kap.

vissza