2016 Pécsi PlayIT ősz - GameSpace beszámoló

2016-09-11 19:46:03

Immáron a második PlayIT zajlott le Pécsen a vidéki gamerek nagy örömére. Volt gamer seat, konzol, cosplay és persze jó meleg, de sajnos sem új címekkel nem találkozhattunk, sem légkondival, csak a YouTube közösség örülhetett igazán.

 

_sam0023

Én legalább kétszer annyira saccolnám az idei látogatók számát az idei pécsi PlayIT-en, mint tavaly, bár csak a tömegből és az autók számából következtetek, konkrét adatok nélkül. A remek idő és a kocka közösség sokakat kicsábítottak az Expo Centerbe, kicsiket és nagyokat egyaránt (azért főként kicsiket).

_sam0018

A megszokottaknak megfelelően voltak különféle esport versenyek, lenyűgöző moddolt PC-k, meg persze árusok. Ha leárazott tech cuccokra, játékokra vágytál, vagy csak szerettél volna egy Star Wars-os bögrét, már érdemes volt kilátogatni.

peace-1-of-1

Sajnos kontrasztként a színpadi programok továbbra is csak a Youtuberekre redukálódtak, akik tökéletesen elszórakoztatták a 18 év alattiakat, de akik megnéztek volna egy valamivel komolyabb témához kapcsolódó előadást, bizony hoppon maradtak.

A cosplay versenyt, vagyis a nap leglátványosabb eseményét délután 16:00-ra tolták. Nem kétséges, ezzel szerették volna a végéig ott tartani a sokaságot, viszont így a fellépőknek nem volt választásuk. Egész nap a jelmezükben kellett maradniuk. Ez a hőségben különösen nehéz lehetett például a talpig páncélt viselő hölgynek, de a legtöbb esetben azért nem a legkényelmesebb ruhát ölti magára ilyenkor az ember, úgyhogy a szellőzés és hűtés hiánya miatt én is kezdtem hervadozni. A szervezőknek ez jó tanulság lehet a jövőre nézve az időbeosztást tekintve.

_sam0020

Kipróbálható játékok terén sem volt túl nagy a kínálat: a The Division már jó ideje kint van a piacon, ráadásul közel sincs akkora sikere, mint amekkorára a Ubisoft számított. Az Oculus mindig extra lehet a legtöbbeknek, hiszen egyelőre kevesen ruháznak be VR-eszközre Magyarországon, de nagy kitartás kell a sorok kiállásához.

_sam0036

A rendezvény az egyértelmű hibái ellenére jó hangulatban telt, sok új arccal ismerkedhettem meg, a fotósok és a cosplayverseny szervezői egyaránt kedvesek, udvariasak voltak. Idősebbek számára még mindig nem ajánlanám jó szívvel a PlayIT-et sem vidéken, sem a fővárosban, nem a nagykorúak jelentik továbbra sem a célközönséget. Egy unalmas délután tehetetlenségének feldobására viszont tökéletesen alkalmas.

A képekért köszönet Vladika Norbertnek!

vissza