Yamaha - új fejlesztési szakaszban a motorozó robot

2016-01-12 13:00:59

A Yamaha Motor Co., Ltd. a tegnapi napon, Iwata-ban bejelentette, hogy a humanoid, motorozni képes robotjának - MOTOBOT - fejlesztése a második szakaszba lépett, és az SRI Internationallal (a továbbiakban SRI) közös fejlesztésről szóló jelenlegi együttműködése folytatódik.


 

Erről a Yamaha Motor és az SRI képviselői előadást is tartottak a CES-en, a Las Vegasban múlt héten megtartott globális fogyasztói elektronikai és technológiai kiállításon, ahol az elmúlt években több önvezető és robotok általi vezetést mutattak már be.

A MOTOBOT már első bemutatkozásakor, a 44. Tokiói Motor Show-n is vezető téma volt, hiszen az automata, humanoid robot változtatás nélküli, utcai használatra szánt motorkerékpárt képes vezetni. A cél, hogy 2017-re motoros pályán elérjék a 200 km/órás sebességet.

Yamaha-Motobot-01

Az első fejlesztési szakasz sikerére alapozva a második szakaszban versenypályán is tesztelik a robotot. Ezt a kifinomult technológiát a jövőben a fentebb részletezett nagyszabású projekten túl a fejlett technológiákban és a motorozást támogató rendszerekben is elérhetővé kívánják tenni, valamint akár más új üzleti fejlesztésekben is felhasználnák azt.

Yamaha-Motobot-02 Yamaha-Motobot-03

A MOTOBOT fejlesztése nyílt innovációs projektként működik az SRI-vel, a világ egyik vezető kutatási és technológia központjával, akik a lehető legjobb partnerek az egyedi és komoly kihívást jelentő fejlesztések megvalósításához.

vissza