Több lélegzetelállító dolgot is villantott az Nvidia a GTC-n

2017-05-15 20:05:48

Hogy milyen gép kell négy Oculus Rift-hez? És mire képes a Volta GPU a Final Fantasy XV-tel?


 

Nagyban zajlik a GTC 17, az Nvidia pedig látszólag sem fogja vissza magát. Először is kezdjük egy rövidke bemutatóval, melyben a Kingsglaive: Final Fantasy 15-höz nyúlt a cég, és épp azt demonstrálta, hogy nézhetnek ki a jövőben a játékok a Volta GPU-t kihasználva (persze csak ha e programok felérnek a kártya potenciáljához). Ez egyébként a Square Enix teljes mértékben számítógépes technológiával készített filmje, melyből ezúttal Nyx kinézetét emelték ki a lehető legvalóságosabban.

A játékosok már tudják, hogy e projekt gyönyörűen fest a képernyőn, főleg az átvezetőket tekintve, azonban tény, hogy hosszú utat kell még megtenni ahhoz, hogy e demo szintjét elérje a konzolok teljesítménye. Összevetve mindent azonban nem hinném, hogy létezik FF rajongó, aki nincs megelégedve a grafikai szinttel (legalábbis az új részben), ennek ellenére a Sqare Enix lépésről lépésre próbálkozik teljes mértékben kihasználni a Luminous Engine nyújtotta lehetőségeket. A Volta alapú grafikus kártyák egyébként valamikor 2018 folyamán válhatnak elérhetővé.

nvidia htc vive p6000 quadro

Itt azonban nem áll meg a tudomány, az Nvidia emellett ugyanis egy olyan konfigurációt villantott, mely egyszerre négy darab HTC Vive-ot képes kezelni. Az építménybe egyidejűleg négy darab P6000-es Quadro kapott helyet, melyek egyenként is lélegzetelállító teljesítményre képesek. A projekt egyébként a későbbiekben vidámparkokban, mozikban és szimulátorokban tűnhet fel.

vissza