TheGamers - A Magyar Gamer Közösség – ajánló

Korlátlanul vízummentes övezet játékosoknak

2020-05-17 18:26:00

Ki ne hallott volna még a The Gamers, vagy a Magyar Gamer közösség Facebook csoportról...? Nos, nemrég e két társulat egybefonódott, ennek eredményeképp pedig létrejött a TheGamers - A Magyar Gamer Közösség, ahol tényleg minden játékos metalálja a helyét. Rengeteg ingyen játék, emlékcsalogató posztok, napi hírösszefoglalók, élménybeszámolók, és megannyi érdekesség. 

Hogy ne egyből a nyereményjátékokról és a "hogyan húzzunk hasznot a csoportból" sztorival kezdjem a cikket, megemlíteném, hogy a vezetőség szívén viseli a magyar játékfordítók sorsát, és ezt a rengeteg támogatással is bizonyítják. Nem csak nekik, de nekünk, tagoknak is lehetőségünk van effajta tevékenységre: amellett, hogy közvetlenül nekik ajánlhatunk fel játékkulcsokat, direkt elérhető az adott személy Steam kívánságlistája is. Fontos megjegyezni, hogy ez jövőbeni munkájukra közvetlenül nincs hatással, de egész biztos, hogy ösztönzi őket, ha látják, nem hiábavaló, amit csinálnak, van még, aki a saját anyanyelvén szeretné hallani a remek sztorikat, és képes meg is köszönni, ha valaki segít ennek elérésében. A kezdeményezés még évekkel ezelőtt indult, de azóta is töretlen. A csoportban külön dokumentumot hoztak létre, melyben minden érintett fordítóról olvashattok egy keveset.

A támogatási rovat egy másik része a hírportálokat (köztük minket is) érinti. A legtöbb csoport a közösségi oldalakony megannyi ismétlődő poszttal van teletűzdelve, nem is beszélve a kéretlen tartalmakról. Sok esetben záporoznak a "Vótmá!" és hasonló kommentek, melyek remek vitaindítók, de elég sokszor fajul el a helyzet. Ennek kiüszöbölésére építette fel a staff a rendszert, melyben a napi legfontosabb hírek kerülnek egy csokorba, majd gyűjtőposzt formájában kerülnek publikálásra. Hogy mindenki tudja, mire kattint, a cím (nem clickbait), és egy rövid, néhány soros ismertető után kerül csak megjelenítésre az adott cikk linkje. Így jól lakik a kecske, de megmarad a káposzta.

A dolognak vn egy harmadik oldalai is, mely a videósok hatáskörére terjed ki. Ahogy a hírportálok esetében is, it is fontosabba  minőség, mint a mennyiség. Nem számít a feliratkozóid száma, ha színvonalat nyújtasz a közönséged felé. A gyűjtőposzt itt is felüti a fejét a kéretlen tartalom, és a viták elkerülése érdekében. E poszt alatt MINDEN videósnak lehetősége nyílik megosztani csatornájának linkjét, ezzel népszerűsítve azt. Aki egy igényes, impozáns bemutatkozószöveget is mellékel, partneri kapcsolat kialakítására nyílik lehetősége a csoporttal, melynek keretein belül játékokat kap, hogy kisorsolhassa követői között, vagy meg is tarthatja, cserébe persze anyagaiban megemlíti a TheGamers - A Magyar Gamer Közösséget.

Természetesen nem csak ebből áll a csoport élete... Hatalmas hangsúlyt fektetnek a közösségépítésre is. Legyen szó bármilyen segítségkérő posztról, mivel közel 20.000 tagról beszélünk, hamar kézre kerítik a megoldást. Az aktivitás fenntartása is reflektorfénybe kerül, és itt a Kávé mellé c. rovatot hoznám fel példaképp, mely minden reggel 5:30-kor kerül publikálásra, és a napi vitaindító szerepét hivatott betölteni. Itt a "Mennyire legyen hosszú egy játék?", a "Sztori kontra játkmenet", és hasonló témáké a főszerep, de a személyes tapasztalatok megosztása is helyet kap. Ide sorolnám a "Mivel játszunk a hétvégén" tabellát is, melyet véleményem szerint nem különösebben kell fejtegetnem, és az Emlékcsalogatót is, mely az adott napon évfordulós játékokat említi meg.

Néhány szó erejéig megidézném a Staff vs Members mozgalmat is, ahol a csoport tagjai valamely multiplayer programban mérhetik össze erejüket a vezetőséggel, ám mivel ennek megszervezése elég időigényes, sajnos ritkábban kerül megszervezésre. Nem úgy mint a TheGamers Play, melynek keretein belül (általában heti rendszerességgel) kiválasztásra kerül egy ingyenes cím, a cél pedig különféle rekordpontszámok felállítása. Ha screenshottal is bizonyítjuk, hogy mindenkinél jobba eredményt értünk el, jutalomban részesülhetünk.

Elérkeztünk a nyereményjátékok és felajánlások témaköréhez... Csatlakozás után az Ajándékkosár a leggyakoribb ilyen rovat, mellyel találkozhatunk. Ennek keretein belül minden hétel publikálásra kerül egy lista, a benne szereplő címekre pedig különféle módokon jelenkezhetünk. Fontos, hogy havonta csak egy projektet vihetünk haza! Ha a "jobb adni, mint kapni" igét követjük, akár az Ajándékkosár lovagja a legbőkezűbb adakozóként. Emellett a már említett partneri programból kifolyólag is zajlanak nyereményjátékok. Mindent összevetve heti többszáz cím kerül szétosztásra. 

Az ingyen játékszerzés egy viccesebb módja az ún. Noszogatás projekt, avagy az "Írj magadnak játékot!". A felreértések elkerülése érdekében jegyezném meg, hogy nem a játékfejlesztés, és a programsorok írása a feladat, csupán a kéthetente közzétett, harminc játékból álló listát kell átböngésznünk, melyből egyet kiválaszthatunk. Erről egy hónapon belül írni kell egy élménybeszámolót. Ez nem teszt, nem kritika, pusztén a személyes tapasztalatok, érzelmek megosztása a csoport többi tagjával.

Összességében tehát a csoportot egyfajta elosztóként foghatjuk fel. Amellett, hogy mindenki megtalálja benne a helyét, a hírportálok, videósok, játékfejlesztők, fordítók, stb. lehetőséget kapnak nagyobb közönség elé tárni tartalmaikat. Ha a Facebookon jártok, mindenképp nézzetek be a TheGamers - A Magyar Gamer Közösségbe!

vissza