Steelseries RIVAL 5 egér - Áttekintés

2021-08-23 12:34:00

Aki esetleg nem hallott volna még a Steelseries-ről azoknak röviden összefoglalom. A Steelseries 2001 óta az esport és a professzionális játék fő mozgatórugója. A profi játékosok szponzorálásától kezdve a kifejezetten profi csapatoknak szánt termékek létrehozásán át a kivételes játékosok globális szupersztárokká válásáig a Steelseries az iparág fejlesztésére és a játékosok segítségére összpontosít mindenhol.

ÉS a kedvenc gyártóm.

A cikk szokásomtól eltérően kicsit részrehajló lesz, ezt próbálja meg mindenki a helyén kezelni. Elfogult vagyok:-)

A gyártó kínálatából most az egerekkel fogunk foglalkozni. A Steelseries egér portfóliójában mindenki megtalálja a saját ízlésének és stílusának megfelelő egeret. Legyen akár szó esportról, kompetitív játékokról, battle royal, FPS, MOBA, vagy MMO-ról.

RIVAL 5 

Első alanyunk a RIVAL 5 lesz, amelyet a gyártó kifejezetten az alábbi játék típusokhoz ajánl:

Battle Royale, FPS, MOBA, MMO

Habár az egér maradéktalanul megállja a helyét bármelyik fent említett játék típusban, én mégis kifejezetten FPS játékokhoz ajánlanám. A RIVAL 5 vezetékes, 9 gombbal rendelkezik, kényelmes és rengeteg RGB zónát kínál. Jelenleg az egeret átlagosan 20.000 forint környékén lehet elérni.

Gombok száma 9
Kéz orientáció Jobbkezes
Érzékelő SteelSeries TrueMove Air
Érzékelő maximális felbontása 18000 dpi
Kapcsolat

Vezetékes USB


Elrendezés

Gombok tekintetében természetesen a szokásos jobb, bal, görgő és DPI gombokon kívül bal oldalon egy nagy fel-le ( A kapcsoló nagyon hasznos, ha gyors módra van szükség a fegyverek közötti váltáshoz a játékban, és jól használható általános célokra, például a hangerő beállításához.) és egy vissza és előre gombkombináción kívül találunk egy extra gombot is. Az egérnek talán ez az első olyan hátránya amit mindenképpen meg kell említeni. Ahhoz, hogy ezt az extra gombot elérjük kicsit néha rá kell feszülni, vagy nyújtani ez sajnos néha zavaró. 

Más FPS-hez ajánlott egerekhez hasonlóan a RIVAL 5 előtérbe helyezi a kényelmet. Hosszúsága 128.80 mm, szélessége 63,35 mm, magassága pedig 28,20mm. Súlya 85 gramm ami kifejezetten a könnyű kategóriába tartozik. 

Megjelenés

A RIVAL 5 kifejezetten szép egér. Matt fekete megjelenése kombinálva a többzónás RGB világítással igazán vonzóvá teszi. 

Felszerelés

A burkolat alatt a Steelseries TrueMove Air érzékelője gondoskodik a gondtalan játékról. A TrueMove Air akár 18 000 DPI sebességgel képes nyomon követni, és akár 400 hüvelyk / másodperc sebességgel is pontos marad.

Vezérlés

Minden Steelseries termék elengedhetetlen kiegészítője a mostmár Steelseries GG név alatt futó komplex vezérlő, melyen keresztül nem csak a világítást a gombok programozását tudjuk megcsinálni, hanem az NVIDIA Shadowplay rendszerét kiváltó felületet is elérünk. 

Steelseries GG

Rival 5 gyártói oldal

vissza