Sokkal jobb képek az infravörös tartomány kiaknázásával?

2016-03-26 19:16:12

Az angol cég szerint az infravörös tartomány kiaknázásával "mérföldekkel" jobb, részletgazdagabb fényképeket készíthetünk.


 

A Spectral Edge szerint a fényképek ezentúl anélkül lehetne szebbek, hogy rontanánk a valósághűségükön. Igaz, a profi kamerák, fényképezőgépek eddig is beleásták magukat az infravörös tartományba, azonban szerintük ez nemsokára mobiltelefonon is lehetségessé válik.

Emlékezzünk csak vissza: amikor anno az Avatar vagy az Alice Csodaországban a mozikba került, a film után kijöttünk a teremből, szinte mindent szürkének láttunk. Nos, épp erről van szó.

Nézzétek meg a "hétköznapi" és a Phusion technikával készült képek közötti különbséget. Lényege, hogy kombinálja az infravörös (szabad szemmel láthatatlan) fényeket és a hagyományos fényképezőgépek érzékelőit. Nem mossa össze a képkockákat, hanem úgymond minden pixel tiszteletben tartja a másikat.

Phusion Spectral Edge 3

Phusion Spectral Edge

Phusion Spectral Edge 2

Nehogy azt higgye valaki, hogy ez egyik napról a másikra, minden telefonba be lesz építve, ám ha tényleg működik - márpedig a fenti fotók ezt mutatják - és a cégek is hajlanak felé, néhány éven belül megvalósulhat. Becslések szerint 2018-ra gyártósorra kerülhetnek a Phusion tech-kompatibilis eszközök, melyeket már nem zavarna össze a két lencsés technológia. A Spectral Edge minél előbb szeretné szabadalmaztatni és a cégek felé tárni a szisztémát.

vissza
Legolvasottabb cikkek