Rogue One - kiderült, mi miatt kellett a sok utómunkálat

2017-03-19 00:02:26

Vajon láthatjuk valamikor az eredeti befejezést is?


 

Decemberben debütált a Star Wars spin-off epizódja a Rogue One, melyről immáron kiderült, hogyan is készültek az űrcsaták, de az is, hogy erős utómunkálatokra volt szükség és több jelenetet is újra fel kellett venni. Egészen eddig azonban nem tudtuk, mi is ennek a valódi oka. Gareth Edwards nemrég elmondta, mi is volt az eredeti koncepció és ehhez képest mi mist is kaptunk kézhez:

Az első előzetes kiadásakor (az eredeti tervek szerint) az adattovábbító torony egy különálló épület lett volna a bázistól a Scariff-en. Ahhoz, hogy a terveket át tudják küldeni, ki kellett jutniuk az erődítményből, elfutni a part mellett, majd felmászni a magasba. Miközben a filmet vágták, rájöttek, hogy ez így rettentő hosszú, így meg kellett találni a módját, hogy lerövidítsék. Egy gyors, ám brutális megvalósítás eredményeképp a bázis eggyé vált a toronnyal, így nem kell menekülőutat találniuk, átjutni rajta, és így tovább. Ebből következik, hogy az előzetesben látott lövések és AT-ACT-k Cassian és Jyn háta mögött kivágásra kerültek. Ez volt egy része az utómunkálatoknak, de szinte mindennek a tömörítéshez volt köze.

Ez elég menőn hangzik (ahogy sok más is az volt a filmben), így felmerült a kérdés, hogy ezen befejezés egy hosszabb kiadás keretein belül képernyőre kerül-e valaha. Elmondása szerint e döntés felette áll, és nem lát sok esélyt rá. Egy másik érdekesség, hogy eredetileg ezen epizód is tartalmazta volna az ikonikus Star Wars-nyitányt, ám végül az sem került be a forgatókönyvbe.

Ti megnéznétek az eredeti befejezését a Rogue One-nak?

vissza