RaidSonic - HDD meghajtó és kártyaolvasó

2016-02-23 23:19:14

A mobileszközök, fényképezőgépek és más, effajta eszközök világában már szinte elengedhetetlen, hogy az ember minél gyorsabban tudja olvasni az adott készülékben helyet foglaló memóriakártyát, merevlemezt. A RaidSonic termékei mindezt lehetővé teszik.


 

RaidSonic IB-865

E produktum a különféle memóriakártyák kezelésében hivatott segítséget nyújtani. A rajta elhelyezett hat darab slot akár 60, különféle kártya olvasására és írására nyújt lehetőséget. Mindezen felül egy USB 3.0 csatlakozót is felkínál a gyorsabb (5 Gb/s) adatátvitel érdekében. Mint tudhatjátok, ez kb. kilencszer gyorsabb, mint elődje, az USB 2.0.

raidsonic icybox IB-865

Az eszköz felületén 2 led is helyet kapott, egy piros és egy kék. Előbbi a kártyák olvasását hivatott jelezni, míg utóbbi a géphez való hozzáférést, így akár egy odapillantással meggyőződhetünk róla, hogy nincs semmi probléma az átvitellel.

Használathoz egyszerűen csatlakoztatni kell a kártyaolvasót az alaplap 20 pines, USB 3.0 headerjéhez.

A terméket kb. 6 ezer forintos áron lehet megvásárolni.

raidsonic icybox IB-865

RaidSonic IB-318StU3-B

Már szinte mindennapos, hogy szembe találjuk magunkat egy-egy másolási tevékenységgel, legyen az akár egy hirtelen ötletből származó film-, kép- vagy zeneátvitel, esetlegesen .iso fájl, vagy bármi más. Meghatározó lehet az adatátvitel sebessége, hiszen amellett, hogy időt spórol nekünk, néhány önkénytelenül is kiszökő káromkodást is segít elkerülni. Ebben lehet segítségünkre az IB-318StU3-B, mely név egy külső HDD-meghajtót takar.

raidsonicIB-318StU3

A szereléssel sem kell vesződnünk, mivel a gyártó a csavarmentes beüzemelést választotta a termék esetében. Fiók-szerűen kihúzzuk a belső részt, belehelyezzük a merevlemezt, majd azzal együtt visszacsúsztatjuk a helyére. (Az eltávolítás is hasonló módon történik.) Az alumíniumháznak és a kialakításnak köszönhetően nincs szükség semmiféle hűtésre, mivel a hőt megfelelően elvezeti, így megvédi a HDD-t a hőhatástól. Ebből adódóan csendes eszközről beszélünk. Alkalmazza a Hot Swap és a Plug & Play funkciókat is, így a merevlemezek cseréje áramtalanítás és újraindítás nélkül is lehetséges, valamint nem kell a manuális konfigurálással sem vesződnünk. USB 3.0-án és 2.0-án is lehetőségünk van a meghajtót a számítógéphez csatlakoztatnunk. Előbbi esetében ugyebár 5 Gb/s-os adatátviteli sebesség áll rendelkezésünkre, amit már csak a SATA interfész korlátozhat a maga 3Gb/s-os tempójával.

raidsonic icybox IB-318StU3

Mellékletként a csomagban kapunk egy kábelt, egy hálózati adaptert és egy állványt is, mely lehetővé teszi a függőleges helyzetben való használatot. Az IB-318StU3-B kb. 10 ezer forintos áron érhető el.

vissza