QNAP TS-453Bmini - álló NAS 4K-támogatással

2017-03-07 20:53:37

A QNAP bejelentette az új TS-453Bmini vertikális NAS-t.


 

Az Intel 14nm csíkszéleséggel gyártott J3455 négymagos 1.5GHz-es processzora (maximum 2.3GHz-re képes) és az AES-NI titkosítás, valamint 4K UHD kimenettel és kódolással. A TS-453Bmini elegáns megjelenésével nagyteljesítményű, biztonságos és intelligens adattárolási, mentési, megosztási és szórakoztatási megoldást kínál az otthoni és kisirodai felhasználóknak.

A 4GB/8GB DDR3L kétcsatornás RAM-mal (8GB-ig bővíthető), dupla Gigabit LAN porttal és a SATA 6Gb/s csatlakozóval a TS-453Bmini olvasási sebessége elérheti a 225MB/s-ot, így a különböző feladatok zökkenőmentesen és gyorsan futnak le a dupla hálózati adapteren. A TS-453Bmini az Intel® AES-NI 256-bites hardveresen gyorsított titkosítási megoldása elérhető a megosztott mappákra, vagy a teljes NAS kötetre, melynek használatával a NAS a kompromisszumok nélküli 190 MB/s átviteli sebességre is képes. A TS-453Bmini maximálisan elérhető tárhelye elérheti a 120TB-ot, köszönhetően a 8 lemezes UX-800P bővítőegységnek (amennyiben 10TB-os merevlemezeket használunk).

TS-453Bmini

A QNAP egyedi torony kialakítású NAS termékcsaládja a felhasználói visszajelzések alapján készült, így nagyteljesítményű, elegáns megjelenésű és mégis kompakt kialakítású. A felhasználóbarát funkciók, mint a csendes hűtés, szabályozható LED-ek és a csavarhúzó-nélküli szerelhetőség, valamint a winchesterek és a memória bővíthetősége teszi ideális választássá a kisebb felhasználási környezetben, ráadásul mindenfajta IT szaktudás nélkül.

A legújabb 64-bites QTS 4.3 NAS operációs rendszert futtatja, így a TS-453Bmini számos új és továbbfejlesztett applikációval hatékonyabb menedzsmentet kínál használójának. A Container Station támogatja az alkalmazásokat, az QIoT Container-ektől kezdve az IoT appokig. A Virtualization Station-nek köszönhetően futtathatunk Windows, Linux, UNIX, és Android alapú virtuális rendszereket, ráadásul mindezeket egyszerre is. A QmailAgent központosított e-mail kezelésével leegyszerűsödik a levelezés kezelése. A Qcontactz központilag tárolja és menedzseli kontaktszemélyeinket.

TS-453Bmini-frontal-mando

A TS-453Bmini a Linux alapú QTS rendszerrel fejlett virtualizációs technológiákat integrál. A Linux Station telepítésével, valamint egy egér és billentyűzet csatlakoztatásával egy HDMI megjelenítőn keresztül komplett Ubuntu PC-t használhatunk. Ez leginkább IoT szoftverfejlesztőknek lehet érdekes megoldás. A TS-453Bmini támogatja 4K UHD videokimenetet, a valós idejű dekódolást, amivel a magas minőségű multimédiás tartalmainkat zökkenőmentesen játszhatjuk le még ott is, ahol a hálózati sávszéleség limitált.

“A 64-bites quad-core processzorral és a következő generációs 64-bites QTS 4.3 NAS operációs rendszerrel a TS-453Bmini egyesíti a hardveres teljesítményt és a kulcsfontosságú szoftver összhangját.” – nyilatkozta Jason Hsu a QNAP termékmenedzser, valamint hozzátette: „Azzal, hogy támogatjuk az ingyenesen elérhető Ubuntu platformot, további lehetőségeket és szolgáltatásokat adunk felhasználóinknak, az IoT alkalmazások fejlesztőinek ahhoz, hogy biztonságos személyes felhőt hozhassanak létre.

qnap_ts-453bmini-1.thumb

Továbbá támogatja a VMware, Citrix és Microsoft rendszereket, hogy rugalmasan telepíthessük az általunk kívánt virtualizációs felügyeleti környezetet. Ugyancsak lehetőségünk van keresztplatformos fájlmegosztásra Windows és Mac rendszerű gépek között, illetve mentéseket is készíthetünk vele hordozható és desktop gépünkről egyaránt. A Windows AD, LDAP címtár szolgáltatás és a Windows ACL a jogosultsági beállítások hatékonyságát növeli. A TS-453Bmini a biztonsági megoldások terén is testre szabható megoldásokat ad. Windows és Mac gépeket is menthetünk vele, valamint azokat visszaállíthatjuk az RTRR segítségével

vissza