QNAP - OceanKTV és Qfinder Pro frissítések

2016-09-15 19:16:54

A QNAP bejelentette az OceanKTV legújabb 1.1-es verzióját – a világ első NAS alapú karaoke rendszere – melyet az ügyfelek visszajelzései alapján számos új és hasznos funkcióval bővítettek.


 

Az OceanKTV-vel már YouTube videót is streamingelhetünk és élvezhetjük a szinte korlátlan zeneélményt. Ezzel a felhasználók a zene letöltése nélkül sokkal kényelmesebben tudnak kikapcsolódni, ráadásul időt is spórolnak. Ezen kívül lehalkíthatjuk a számokban az éneket, valamint zenéket és playlist-eket is ajánl, mely utóbbit a felhasználó is hozzáadhat.

A NAS óriási tárolási kapacitásával több ezer 1080p karaoke számot is kezelhetünk. A szabadalmaztatott QvPC technológiával a HDMI csatlakozással rendelkező TV-n keresztül nézhetjük meg karaoke videóinkat. Az OceanKTV Client alkalmazással az iOS és Android eszközökről, mint egy távirányítóról tudjuk menedzselni a teljes rendszert. Az új Audio Box-szal még több QNAP NAS-t támogat. Az Audio Box-hoz két darab 6.3mm jack-csatlakozóval rendelkező dinamikus mikrofont kapcsolhatunk.

Ha a NAS rendszer nem rendelkezik beépített hangkártyával, úgy a NAS-hoz mindenképpen csatlakoztatni kell a QNAP Audio Box-ot, vagy egy kompatibilis hangkártyát (1.0.5-ös frissítéstől támogatottak az USB hangkártyák is). További rendszerkövetelmények között tehát a HDMI kimenet, minimum 2GB RAM, beépített- vagy külső hangkártya (vagy QNAP Audio Box) szerepel és legalább QTS 4.2.1 firmware szerepel.

qnap

A gyártó emellett bejelentette a Qfinder Pro 2.1.2 for Mac frissítését. Ez az új verzió javítja a Samba szerver esetében a lassú fájlátvitelt a Mac OS X 10.11.5 vagy újabb rendszereknél, így már direktben, magas adatátviteli sebességgel csatlakoztathatunk megosztott mappákat a Samba szerverhez. A Samba hiba javítása mellett a Qfinder Pro 2.1.2 automatikusan keresi meg a frissítéseket, így mindig a legújabb verziót használhatják.

A Qfinder Pro 2.1.2 az USB QuickAccess csatlakozóval rendelkező QNAP NAS-okhoz továbbfejlesztett funkciókat is kínál. A Qfinder Pro 2.1.2 frissítése után a Mac felhasználók a NAS megosztott mappáit és fájljait közvetlenül, a hálózati meghajtó csatlakoztatása nélkül is már elérhetik, valamint a későbbiekben csatlakoztatott NAS-ok esetében is egyszerűen csatlakoztathatjuk azt a már meglévő MAC gépünkhöz. A frissítést innen tölthetitek le.

vissza
Legolvasottabb cikkek