Őszi MondoCon - catgirls, anime and gaming

2015-10-19 17:37:28

Épphogy véget ért a pécsi PlayIT, már el is érkezett a kockák és otakuk életének következő meghatározó eseménye, a két napos őszi MondoCon. Ezúttal a gamerek is csemegézhettek a nekik szánt jóságokból, ez a részleg ugyanis programok, kipróbálható játékok, beszerezhető relikviák és alapterület szempontjából is jócskán bővült, a szervezők ugyanis titokban „vérszövetséget” kötöttek a PC Gurusokkal, melynek meg is lett a pozitív hozadéka. De erről bővebben egy kicsit később.

Sajnos rögtön egy negatívummal kell, hogy kezdjem, ugyanis megígértem a velem együtt a sorban szenvedő sorstársaimnak, hogy írok hányattatásainkról. Nem sikerült elővételes jegyet szereznem, ami be kell látnom, hatalmas hiba volt. Persze erről senki nem tehet, ahogy a megannyi darázsról sem, amik terrorizálták a türelmesen várakozó tömeget. Rengetegen voltak. Több éve látogatom a rendezvényt, de ennyi emberrel még nem találkoztam egyszer sem. Az utcáig ért a sor, majd mikor már azt hittük a célegyenesben vagyunk, felfedeztük, hogy van egy másik is, ahova random beállnak a frissen érkezők és sokkal kisebb. Az a baj, hogy erről nekünk senki nem szólt, csak egy óra toporgást követően, és akkor is azokkal közölték először, akik a „kígyó farkát” alkották, vagyis sokkal kevesebbet vártak, mint mi.

Egy szó, mint száz, nagy nehezen beléptünk a helyszínre, mely hatalmas örömmámorral töltött el minket a fagyoskodás után. A nagyszínpadnál sajnos a szokásos fogadott, vagyis a hely kihasználása az évek múlásával sem javult, holott már a tavaszi beszámolómban is megemlítettem ezt a hibát. A székek ugyanis csak egy harmadát teszik ki a helyiségnek, a többi üres, ott nyomorogva ácsorognak a nézők. A programok sem igazán újultak meg, AMV vetítés és persze a cosplayverseny, ami szerencsére ismét színvonalas volt és még láttam is a fellépőket, bár be kell valljam utat vágtam a katanámmal, hogy megtaláljam a megfelelő „spotot”.

_SAM1619

Egyébként is sokan voltak beöltözve az eső és a hideg ellenére is, külön öröm volt nézni a szebbnél szebb ruhakölteményeket. Ismét volt vásár, beszerezhettünk figurákat, plüssöket, posztereket, steampunk kiegészítőket és sok minden mást is, csak a pénztárcánk szabhatott határt költekezésünknek.

Ami viszont valóban sokat fejlődött és ahhoz képest, hogy alapvetően anime/manga témájú összejövetelről beszélünk nagyon színvonalas volt, az a gamer részleg. Megemelem kalapom a PC Guru előtt, mivel majdnem minden megtalálható volt, mint ami a PlayIT-n is, sőt, playseatből több volt elhelyezve, mint a Pécsin, vagy akár a Pestin, úgyhogy lehetett tolni a WRC-t ezerrel, és még oda is lehetett férni a konzolokhoz.

_SAM1623

Ki lehetett próbálni továbbá az új PES-t, vagy a Phantom Paint X-BOX-on, ahogy azt tettem én is két zombi gyilkolás között.

_SAM1731

Voltak ezen felül akciós játékok, bögrék és egyéb megvásárolható csecsebecsék, az ASUS standnál asztali gépek és laptopok, illetve egy egész széles választékkal rendelkező retro részleg.

_SAM1626

Természetesen megrendezésre kerültek különféle esport versenyek is. Volt Heroes of the Storm, Hearthstone és DotA  LoL (fatfinger sry ^^). Külön öröm, hogy mindegyikhez volt külön színpad. például a  HotS-nál és több másik helyszínen is a nemzetközileg híres, gyönyörű magyar cosplayer Enji volt a konferáló, szóval lehetett szemet legeltetni.

_SAM1727

Összességében remekül éreztem magam, az említett hiányosságok ellenére is. Sajnos csak a szombati napra tudtam kilátogatni, így a vasárnapi programokról nem tudok nyilatkozni, majd legközelebb remélem azon is ott leszek. Addig is jó kockulást nektek, novemberben a budapesti PlayIT-en ismét találkozunk.

Linda Eagle (Fanni)

Ezer köszönet a fotókért Vladika Norbertnek!

vissza