Oculus Rift - előrendelhető, hivatalos az árcímke

2016-01-06 19:09:39

Ahogy már említettük, az idei év a virtuális valóság éve, nem is kétség. A mai nap egy mérföldkő, hiszen a hivatalos ár is megérkezett, elő is rendelhető az Oculus Rift.


 

 

Több alkalommal is tájékoztattunk már benneteket a virtuális valóság eszközeivel kapcsolatos hírekről: első körben, mikor a Valve szemüvegének késését közölték, másodszor pedig egy pozitívummal szolgáltunk, mikor is kiderült, hogy minden szemüveg mellé egy ingyen játékot kapunk.

virtuallife3

Nagyon vártuk már, hogy végre bejelentsék, mennyiért is juthatunk hozzá VR szemüvegünkhöz. Nos, a mai nap nagyon sok szempontból okosabbak lettünk, ám jó hírrel nem igazán szolgálhatunk: Az előrendelés véglegesítéséhez meg kell adnunk bankszámlaszámunkat, viszont a gyártók csak akkor emelik le az összeget róla, ha már készen állnak az átadásra a „futárszolgálatnak”. Ez a kisebbik gond, ezt már több helyen is megszokhattuk, hogy nincs lehetőségünk esetlegesen PayPal-en keresztül fizetni.

Egy nagyobb bökkenő maga az ár, ami (legalábbis az én esetemben) a vártnál jóval magasabb: az Egyesült Királyságban 499 fontba, az Egyesül Államokban 599 dollárba, míg Európa területén 699 euróba kerül, ami mintegy 210-220 ezer forintot jelent. Attól függetlenül, hogy ez jóval az átlagkereset felett van, sokaknak nem jelent gondot, ám akik ezt megengedhetik maguknak, sem örülhetnek.

trete-izmerenie-1551-18751

Az előrendelés egyenlőre mindösszesen húsz országból bonyolítható le, ezek között pedig hazánk nem szerepel. Ezen országok a következők: Egyesült Királyság, Egyesült Államok, Tajvan, Japán, Svédország, Norvégia, Spanyolország, Lengyelország, Új-Zéland, Hollandia, Olaszország, Finnország, Írország, Izland, Németország, Kanada, Dánia, Belgium, Ausztrália valamint Franciaország. Híresztelések szerint március körül kapják kézhez az eszközt a megrendelők.

Ja, és a rendszerigényét is tartsuk szem előtt a csöppségnek:

  • Processzor: Intel Core i5 4690 (ez AMD esetében talán az  FX 8370 körüli processzoroknak felel majd meg)
  • Videókártya: nVidia GeForce GTX 970 (értelemszerűen a vele egy szinten lévő VGA-k is megfelelnek, ami AMD-nél az R9 290-et jelenti kb.)
  • Memória: 8 GB

Híresztelések szerint az 1200p felbontásban való játékhoz háromszor olyan erős konfigurációra lesz szükségünk, mint az 1080p-ben történő szórakozáshoz. Ezen adat a 90Hz-es képfrissítés melletti 90 FPS-re vonatkozik.

vissza