Nimbustor 4 Gen2 AS5404T - áttekintés

2023-10-31 10:51:00

Asustor AS5404T NAS-kiszolgáló: GigE Ethernet megoldás lenyűgöző funkciókkal. Az Asustor egyik legújabb NAS-szervere, az AS5404T-t, amely Multi GigE Ethernet képességekkel rendelkezik, és a streaminget, fájlkezelést és gyors tárolást előtérbe helyező profi fogyasztóknak szól. A NAS-szerverek megújításához az Asustor a sebesség, a mozgékonyság és a sokoldalúság szem előtt tartásával tervezte ezt a modellt, amely figyelemre méltó versenyzővé teszi a NAS-piacon. Az általunk vizsgált AS5404T egyik legszembetűnőbb tulajdonsága a kivételes teljesítmény. Nemcsak két 2,5 Gbps-os Ethernet-csatlakozóval van felszerelve, ez a NAS-szerver nagy sebességű adatátvitelt és zökkenőmentes streaming-élményt biztosít. Emellett 4x NVMe M.2 foglalattal és 4x 3,5"-os HDD / 2,5"-os SSD tárolórekeszekkel rendelkezik, így bőséges helyet kínál a nagy és gyors adatmennyiségek tárolásához és eléréséhez. Az Asustor nemrégiben megújította NAS egységeit, szögletesebb kialakítást alkalmazva, miközben esztétikai finomításokat vezetett be a friss megjelenés érdekében. A hátsó és alsó oldala mostantól sötét színű motívumot visel, amelyet lágy piros elemek egészítenek ki a piros vizuális jelzőket körülvevő lágy piros elemekkel, így egy vonzó NAS-sorozatot kapunk. A vizuális fejlesztéseken túl a hangsúly továbbra is a technikai fejlesztéseken van. Az Asustor például már korábban is kínált 10 Gigabit Ethernettel ellátott NAS-egységeket a fogyasztói piac számára megfizethető áron. A frissített NAS-sorozat tükrözi az Asustor elkötelezettségét a vizuálisan vonzó és technikailag is alkalmas tárolási megoldások nyújtása iránt. Ezekkel a fejlesztésekkel az Asustor célja, hogy a megbízható és hatékony, hálózathoz kötött tárolót kereső felhasználók szélesebb körét szolgálja ki.

A széria két tagja az AS5402T (2 rekeszes) és az AS5404T (4 rekeszes) NAS-rendszer, amelyek úgy vannak konfigurálva, hogy megbízható és hatékony tárolási megoldásokat nyújtsanak mind a személyes, mind a professzionális felhasználók számára. Ezek a rendszerek az Intel Celeron processzorral működnek, amely a Small Office/Home Office (SOHO) területekre szántak.  Az ezekben az eszközökben felszerelt DDR4 memória biztosítja a gyors és hatékony adatfeldolgozást. A NAS-rendszerek a fentieknek megfelelően 2 és 4 rekeszes konfigurációban kaphatók, jelentős tárolókapacitást kínálnak, és kompatibilisek a 2x/4x SATA HDD-kkel. Ez lehetővé teszi az állítható tárolási konfigurációkat. Jelentős tulajdonság a 4x PCIe Gen 3 M.2 NVMe SSD-k támogatása. Ezek a nagysebességű rekeszek lehetővé teszik az NVMe SSD-k telepítését, növelve a gyakran elérhető adatok teljesítményét a gyorsítótárazási vagy rétegzett tárolási taktikák révén. Az AS5402T és AS5404T modellek kettős 2,5 GbE hálózati csatlakozóval rendelkeznek, ami elősegíti a gyorsított adatátviteli sebességet. Ez a funkció különösen előnyös a nagy adatmennyiséget  kezelő vagy valós idejű hozzáférést igénylő vállalatok számára. A 4K felbontást másodpercenként 60 képkocka sebességgel támogató HDMI 2.0b kimenet kiváló minőségű multimédiás élményt tesz lehetővé. A további csatlakozási lehetőségeket három USB 3.2 Gen 2 port biztosítja, amelyek akár 10 Gb/s sebességgel támogatják az adatelérést és a biztonsági mentéseket. Ezek az eszközök egy 65W/90W-os külső tápegységet használnak, amely kompakt kialakításban elősegíti a hatékony energiaellátást.

A hőkezelés és a rendszer élettartamának növelése érdekében a NAS-rendszerek 1x 70 mm-es és 1x 120 mm-es hátsó ventilátorral vannak felszerelve. A kompakt méret (170(H) x 114(W) x 230(D) mm a 2 rekeszes rendszer esetében és 170(H) x 174(W) x 230(D) mm a 4 rekeszes rendszer esetében) alkalmas a különböző otthoni vagy irodai környezetekhez. Az új NAS-ok USB 3.2 Gen 2 (10Gb/s) USB-portokat is tartalmaznak, a rendszerek pedig megtartották a kettős 2,5 GbE hálózati csatlakozást a jobb teljesítmény elősegítése érdekében.

Specifikációk

  • CPU: Intel N5105 Celeron, 2-2.9GHz Intel grafikával
  • Memória: DDR4
  • HDD rekeszek: 4x SATA
  • NVMe rekeszek: 4x PCIe Gen 3 m.2
  • Hálózati csatlakoztathatóság: 2,5 GbE x2

 

Összegzés

Az Asustor AS5404T NAS az idei év ígéretes opciójaként tűnik ki, különösen a két 2,5 Gbps-os Ethernet-interfész új szabványként való beépítésével. Bár egyesek megkérdőjelezhetik, hogy miért nem 5 vagy 10 Gbps-os csatlakozókat választanak, a választás hátterében a költségmegfontolások állnak. Mivel a NAS-kiszolgálókat a fogyasztói piacra tervezik, elengedhetetlen, hogy egyensúlyt teremtsenek a prémium funkciók és a megfizethetőség között. Ez a készülék kiváló teljesítményt igyekszik nyújtani anélkül, hogy vállalati szintű árakat szabna meg. Az ezeket az egységeket kísérő kiterjedt szoftvercsomag lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy felfedezzék a különböző funkciókat, és mind a technikában jártas egyének, mind a kezdők számára megfelelnek. Akár fejlett konfigurációkra van szüksége, akár az egyszerűbb megközelítést részesíti előnyben, ez a NAS mindent tud. Az Asustor jelentős előrelépést tett a Multi-GigE megoldásokkal, majd az NVMe képességek hozzáadásával.

vissza
Legolvasottabb cikkek