MSI GE66 Raider áttekintés

2020-09-07 08:41:00

Ahogy észrevettétek nagyjából az összes komolyabb MSI noti járt már nálunk, de a gyártó még mindig tud meglepetést okozni. Specifikáció alapján nem nagyon volt kérdésem és volt elképzelésem mire számítsak. 

Most viszont ért egy kis meglepetés és úgy éreztem magam mint Ken Miles amikor először meghajtotta Shelby GT40-ét. Igen a GE66 egy eszeveszett vadállat. 

MSI GE66 Raider

Az MSI háza táján nem ritkák az erős laptopok de ezekhez sajnos komolyabb árcédula is tartozik. De ez van szokták mondani. Arról, hogy valójában megéri-e ilyen laptopot venni nyilván megoszlanak a vélemények így ebbe nem is nagyon mennék bele. Szintén nem részletezném az összes elérhető változatot, a gyártó oldalán mindegyik elérhető. 

Nálunk a legerősebb változat járt I9-el, RTX 2080 Super Max-Q, 32GB RAM és 1TB ssd és 240Hz-es kijelző FULL HD felbontással.

Külső

A GE66 Raidert joggal lehet mini Titánnak nevezni nemcsak az erős hardverek miatt hanem a kinézete miatt is. Az összhatás igazán kellemes, nem túl hivalkodó. A fedlap gránitszürke, fátyolos csillogással körítve. A szolid vonalakat egyedül a logó és a megerősített zsanérok törik csak meg. A laptop domináns része, a fókusz egyértelműen a laptop elülső részén elhelyezkedő RGB zóna. 

Csatlakozók

  • 1x RJ45
  • 1x SD (XC/HC) Card Reader
  • 1x (4K @ 60Hz) HDMI
  • 1x Mini-DisplayPort
  • 2x Type-A USB3.2 Gen1
  • 1x Type-A USB3.2 Gen2
  • 1x Type-C (USB3.2 Gen2 / DP)
  • 1x Type-C USB3.2 Gen2x2


Audió

Megint egy olyan ponthoz érkeztem, hogy sok értelmét nem látom annak, hogy komolyan beszéljünk úgy általában a laptopokba szerelt hangszorókról. Hogy miért? Mert ha játszom akkor csakis fejhallgatóval. Ugyan az MSI mindent megtesz azért, hogy ezen a területen is villantson valamit, de itt azért nem érjük el a HŰHA faktort.

Melegedés

Ahogy az lenni szokott nincs új a nap alatt. A GE66 Raider ha komolyan meghajtjuk akkor keményen melegszik. Most lehetne azt mondani, hogy ez belefér. Ez is nézőpont kérdése. Úgy gondolom, hogy aki laptopot vesz játékra az alapból elfogadja azt a tényt, hogy a teljesítmény oltárán bizony fel kell áldozni bizonyos dolgokat. 

Összegzés

Brutális. Hordozható. 15.6 col. Kell ennél több?

vissza
Legolvasottabb cikkek